Programma gemist?

Kassa XL gemist?

02-06-2018 19:05

Kassa XL - Kassa XL: special over problemen in de digitale wereld

We zijn tegenwoordig met één druk op de knop net zo ver verwijderd van onze buurvrouw als van een vriend die aan de andere kant van de wereld woont. De digitale wereld levert ons veel gemak en plezier op, maar hoe bewust zijn we eigenlijk van de kwetsbaarheid die hiermee gepaard gaat? Is de consument wel opgewassen tegen de grote commerciële partijen die met onze gegevens aan de haal gaan? En is social media een onschuldig tijdverdrijf, of ligt oplichting overal op de loer? In de tweedelige special Kassa XL gaat presentatrice Brecht van Hulten op zoek naar het onderscheid tussen bangmakerij en de werkelijkheid. Ze onderzoekt in hoeverre we ons kunnen wapenen tegen cybercriminelen, luistert naar verhalen van gedupeerden en gaat langs bij Facebook om te kijken hoe groot de macht en invloed van dit miljardenbedrijf werkelijk is. Kassa XL is op de zaterdagen 2 juni en 9 juni om 19:05 te zien op NPO 1. Brecht van Hulten: "In de reguliere uitzendingen van Kassa besteden we al regelmatig aandacht aan de problemen van de digitale samenleving, en we vonden het tijd om dit complexe onderwerp eens goed uit te diepen! Dat doen we nu in de twee Kassa XL-specials." In de eerste aflevering, 'Het Digitale Doolhof', praat Brecht van Hulten met mensen die in de problemen zijn gekomen door de digitalisering van de samenleving. Schokkende en ontroerende verhalen bewijzen dat iedereen in de problemen kan komen, want echt en nep zijn online niet meer van elkaar te onderscheiden. Kassa XL laat met een onthullend experiment zien hoe een cybercrimineel te werk gaat. En hoe is het eigenlijk als je identiteit gestolen wordt? Waar kan je dan terecht, wie helpt je dan? Ook raken onschuldige burgers soms verstrikt in computersystemen van de overheid. Hoe kan het gebeuren dat je 60 duizend euro aan boetes ontvangt omdat je ergens een vinkje verkeerd hebt ingevuld? Saskia deelt haar verhaal.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Kassa XL gemist

Uitzending gemist van Kassa XL? Hier kun je alle uitzendingen van Kassa XL kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!