Programma gemist?

Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist?

10-06-2018 22:40

Herdenking Kindertransport Vught 1943 - Herdenking Kindertransport Vught 1943

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de beruchte kindertransporten uit Kamp Vught plaatsvonden. De NOS memoreert dit met een verslag van de herdenking en met enkele bijzondere verhalen en reportages. De presentatie is in handen van Winfried Baijens. Op 6 en 7 juni 1943 stelt de bezetter in Kamp Vught bijna 1300 kinderen, soms met hun moeder, op transport naar Westerbork. Vandaaruit gaat het naar Sobibor. Een vernietigingskamp. Overlevingskans: nul. In de trein naar Westerbork is ook een moeder met twee zoontjes, een van drie jaar en een van één jaar. De oudste wordt onderweg ziek. In Westerbork valt het besluit om hem naar een ziekenhuis in Groningen te brengen. Daar ontfermt het verzet zich over hem. Zo ontsnapt hij aan het lot van zijn broertje en moeder en bijna 1300 anderen, die dan al lang en breed onderweg zijn naar Sobibor. Omdat het 75 jaar geleden is, komt deze Simon Wijnbergen voor het eerst naar de herdenking in Vught. Vanuit Israël, waar hij woont. Zijn verhaal was tot voor kort onbekend. Reden waarom zijn naam op de herdenkingsplaquette staat. Tussen de namen van de kinderen die de transporten niet hebben overleefd. In de uitzending is een gesprek met Simon Wijnbergen te zien. Ook wordt met portretten en interviews het verhaal verteld van andere kinderen. Winfried Baijens praat met directeur Jeroen van den Eijnde van Nationaal Monument Kamp Vught en er zijn beelden van de herdenking zelf.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist

Uitzending gemist van Herdenking Kindertransport Vught 1943? Hier kun je alle uitzendingen van Herdenking Kindertransport Vught 1943 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!