Programma gemist?

Gegijzeld gemist?

28-11-2013 23:00

Gegijzeld - Do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afspeelt. De spanningen lopen hoog op en samen met andere VN-militairen wordt hij gegijzeld door het Bosnisch Servische leger. Jos wordt vastgeketend aan een vlaggenmast op een munitiedepot nabij Sarajevo, waar hij en zijn collega's als levend schild dienen tegen luchtaanvallen van de NAVO. De groep gijzelaars bestaat uit tien militairen van verschillende nationaliteiten, met Gelissen als gekozen leider. Namens de groep onderhandelt hij met gijzelnemer Radoje Vojvodic, de kapitein van de Serviërs. Na ruim drie weken wordt de groep vrijgelaten. Jos laat de periode achter zich en gaat door, maar in 2004 krijgt hij psychische klachten. Er wordt een vorm van PTSS (posttraumatisch stress syndroom) geconstateerd en er volgt een moeilijke periode. We spreken met Jos over de invloed die de gijzeling heeft gehad op zijn leven. Hoe hield hij zich sterk gedurende de gijzeling? In Sarajevo blikken we terug met de gijzelnemer van Jos: Voormalig kapitein Radoje Vojvodic. Hoe is het om iemand de vrijheid te ontnemen? En, heeft hij spijt van de gijzeling?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!