Programma gemist?

Gegijzeld gemist?

05-12-2013 23:00

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ontmoeting door te laten gaan. Wat een openhartig interview had moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie: Samen met haar tolk wordt ze gegijzeld. Joanie wordt meegenomen door commandant Ghazi Gul de Afghaanse bergen in. Haar tolk wordt vrijgelaten en vanaf dat moment is ze volledig aangewezen op zichzelf. Zes dagen lang leeft ze in doodsangst. Bovendien wordt ze door de leider verkracht. Ondertussen zetten haar redactiechef in Belgiƫ en vriend in Kabul alles in werking om haar zo snel mogelijk vrij te krijgen. Zij onderhandelen in het diepste geheim met de Taliban en proberen het losgeld bij elkaar te krijgen. We blikken met hen en Joanie terug op haar gijzeling, de onderhandeling en haar vrijlating. Hoe overleef je als vrouw in de bergen tussen twaalf Talibanstrijders? Hoe blijf je sterk als er wordt gedreigd met onthoofding? En, wat doet dit met je idealen?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!