Programma gemist?

Door Andere Ogen gemist?

01-10-2018 20:25

Door Andere Ogen - Door Andere Ogen: Sander de Kramer als chief in Sierra Leone

Vanavond staat het programma Door Andere Ogen in het teken van Sander de Kramer. Zijn leven wordt geschetst door Hugo Borst, Jochem Davidse, zijn ouders en vrouw. In Door Andere Ogen een portret van journalist, columnist en tv-maker Sander de Kramer. De Kramer begon in Rotterdam als hoofdredacteur van de Straatkrant. Deze aflevering toont het bijzondere verhaal van een Rotterdammer die in het Afrikaanse land Sierra Leone tot chief werd benoemd: een belangrijke functie in Afrikaanse samenlevingen. De Kramer, die in Sierra Leone ''Chief Ouwe Dibbes'' wordt genoemd, wordt gezien als een volksheld nadat hij daar talrijke scholen liet bouwen en andere sociale projecten initieerde. Zo bevrijdde hij kinderen die in de diamantmijnen als slaven werden ingezet en bood hen scholing aan. ''Zijn inzet is voor honderdduizenden mensen van betekenis'', zegt zijn biograaf Jochem Davidse. Ook Hugo Borst typeert De Kramer: ''Sander doet alles met een schaterlach. Maar hij heeft ook zijn donkere kant.'' In Door Andere Ogen beschrijven intimi hoe Sander de Kramer in augustus 2013 wordt getroffen door tinnitus; een oorverdovende piep in het hoofd. Zijn echtgenote Wendy vertelt hoe haar man zelfs overwoog om zich het leven te benemen: ''Hij wilde naar Sierra Leone om te sterven.'' Dat hij inmiddels met de aandoening heeft leren leven zegt ''alles over zijn vermogen om ondanks alles van het leven te willen genieten,'' aldus zijn vrouw. Door Andere Ogen is een actueel biografieënprogramma onder leiding van Fons de Poel. In dit MAX-programma worden de levens en carrières belicht van spraakmakende personen uit de werelden van o.a. sport, amusement, cultuur en politiek. Intimi, deskundigen, familieleden en andere betrokkenen voorzien de levensverhalen van duiding en zorgen voor originele invalshoeken en nieuwe perspectieven.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

Door Andere Ogen gemist

Uitzending gemist van Door Andere Ogen? Hier kun je alle uitzendingen van Door Andere Ogen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 39
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!