Programma gemist?

Herinneringen voor het leven gemist?

03-10-2018 21:30

Herinneringen voor het leven - Live: Herinneringen voor het leven

Ieder mens heeft zijn eigen dierbare herinneringen. Herinneringen, mooi en verdrietig, maken wie we zijn. Maar wat als deze herinneringen vervagen? Presentatrice Caroline Tensen staat in 'Herinneringen voor het leven' met patiënten, artsen en bekende artiesten stil bij de hersenziekte dementie, die één op de vijf mensen in Nederland treft. Het live-programma wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland en benadrukt het belang van onderzoek naar deze ziekte. Met ontroerende verhalen, informatieve interviews en bijzondere optredens. Caroline Tensen ontvangt in de studio mensen met dementie en hun familieleden. Zoals Cees, die ooit met zijn vrouw Corry lange rondreizen maakte, maar door de ziekte van Alzheimer soms moeite heeft de weg in zijn eigen huis te vinden. De 47-jarige Harrie was financieel directeur, vorig jaar ging hij nog in pak naar zijn werk, nu gaat hij door zijn frontotemporale dementie (FTD) vier dagen per week naar de dagbesteding. En zoals Geertje die altijd een sterke onafhankelijke vrouw is geweest, maar nu haar eigen kleinkinderen niet meer herkent. Samen kijken ze terug naar de reportages die bij hen thuis zijn gemaakt. In 'Herinneringen voor het leven' worden daarnaast bijzondere herinneringen met de gasten vereeuwigd. Bijvoorbeeld in de vorm van een tatoeage, een persoonlijk lied, sieraad of een foto. Artsen en onderzoekers, zoals Prof. dr. Eric Scherder en Prof. Dr. Wiesje van der Flier, vertellen over het ontstaan van dementie en de stand van zaken rond het onderzoek naar deze hersenziekte. Optredens zijn er van Karin Bloemen, OG3NE, Romy Monteiro en Sjors van der Panne en Carel Kraayenhof.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

Herinneringen voor het leven gemist

Uitzending gemist van Herinneringen voor het leven? Hier kun je alle uitzendingen van Herinneringen voor het leven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!