Programma gemist?

Focus gemist?

31-10-2018 20:45

Focus - Muis redt levens

Het gebruik van proefdieren voor medische experimenten staat steeds vaker ter discussie en het draagvlak in de samenleving voor dierproeven wordt steeds kleiner. Alternatieven worden onderzocht onder het motto 'vervangen, verminderen en verfijnen', maar het aantal neemt nauwelijks af. Nog altijd sterven er jaarlijks bijna een half miljoen dieren in laboratoria en worden er nog eens 400.000 gedood, omdat ze na het fokken overblijven. Volgens veel wetenschappers is het gebruik van proefdieren voor fundamenteel onderzoek en voor toelating van medicijnen onvermijdelijk. Focus kijkt mee met dierproeven die volgens wetenschappers echt noodzakelijk zijn. Wat zijn de overwegingen die worden gemaakt voor het gebruik van dieren in medische tests? Hoe ver staat het met het onderzoek naar buiten het lichaam gekweekte menselijke organen? Maken die in de nabije toekomst een deel van de dierproeven overbodig?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

Focus gemist

Afl.: Waarom schamen we ons bloot? Onszelf uitkleden doen we elke dag. Maar we kleden ons in het algemeen niet uit inhet bijzijn van vreemden. Waarom voelen de meeste mensen zich ongemakkelijk als ze naakt zijn in aanwezigheid vananderen? Heeft het vooral te maken met de associatie met seks of is er meer aan de hand? En waarom hebben wij menseneigenlijk geen vacht, zoals dieren? Welke rol speelt de evolutie hier?

Uitzending gemist van Focus? Hier kun je alle uitzendingen van Focus kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 63
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!