Programma gemist?

De Verwondering gemist?

16-12-2018 08:25

De Verwondering - Hans Bouma

Hans Bouma (77) is theoloog, dichter en uitgever. Van zijn hand zijn talloze dichtbundels verschenen, vaak gecombineerd met werk van anderen. Daarnaast is hij dierenactivist: hij was zeven jaar bestuurslid van de Partij voor de Dieren en organiseert al vijf jaar een speciale Vredesdienst voor Dieren. Door de jaren heen is Bouma's beeld van God veranderd. Als hij nu nog iets over God zou moeten zeggen, dan beleeft hij hem in liefde maar vooral in leven. Dat heeft hij van zijn inspirator Albert Schweitzer geleerd. Deze theoloog en tropenarts zei op zijn sterfheid: 'Godsdienst is gepraktiseerde eerbied voor het leven' en zo ervaart Hans Bouma het zelf ook. Hij beschouwt God als de levende, die het leven niet voor zichzelf houdt maar dat meedeelt, uitdeelt met gulheid en zich laat kennen in wat Hij geschapen heeft. Dat geldt wat Bouma betreft ook voor de dieren: 'Als je kennis maakt met Albert Schweitzer, je ontdekt dat de aarde schepping van God is, en je leest dat dieren geschapen zijn naar hun aard, dat dieren in Genesis tot drie keer toe levende zielen worden genoemd, dan weet je dat dieren er gewoon bij horen. Onze ethiek schiet te kort als dieren daarin geen plaats hebben.' Dat brengt Hans Bouma van medemenselijkheid naar de stap van medeschepselijkheid: het gaat hem ook om compassie te hebben voor wezens die toevallig niet tot jouw soort behoren.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

De Verwondering gemist

Uitzending gemist van De Verwondering? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Verwondering, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Verwondering? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 230
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!