Programma gemist?

Andere Tijden in het Roomse leven gemist?

17-12-2018 21:10

Andere Tijden in het Roomse leven - Special: Andere Tijden in het Roomse leven

René Pisters (54) is pastoor in het Limburgse Simpelveld. Pisters is een dorpspastoor met een missie. Hij ziet dat de kerken leeg lopen omdat steeds minder mensen zich er thuis voelen. En hij is vastbesloten dat te veranderen binnen zijn parochie. Hij wil de parochianen en dan vooral de jongeren meer bij het reilen en zeilen van de kerk betrekken. Andere Tijden volgde Pisters over een langere periode, een periode waarin veel gebeurde. We zien de dorpspastoor tijdens het carnaval, het Paasfeest, processies en zijn dagelijks leven, een leven waarin veel, zo niet alles in het teken staat van zijn parochie. 2018 was een belangrijk jaar voor Pisters. Om zijn 25-jarig priesterschap te vieren bedacht hij iets dat alle dorpsgenoten moest verbinden. Na het zien van het enorme succes van The Passion wist hij wat dat moest worden: The Passion Simpelveld. Het lijdensverhaal van Jezus, maar dan opgevoerd door en voor zijn eigen parochianen. Ook deed dit jaar een nieuwe kapelaan zijn intrede, een Indiase priesterstudent die begin 2018 tot priester is gewijd in India. In India is een overschot aan priesters, terwijl we in Nederland een groot tekort hebben. Maar in India is de cultuur heel anders, daar puilen de kerken uit, staan de pastoors nog op een voetstuk en is de kerkelijke betrokkenheid van de gelovigen nog heel groot. We volgen de Indiase kapelaan samen met Pisters bij Schutterijfeesten en aan de vlaai bij een vijftigjarig echtpaar. Andere Tijden in het Roomse leven: een kroniek van een druk en bevlogen pastoorsbestaan.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

Andere Tijden in het Roomse leven gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden in het Roomse leven? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden in het Roomse leven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!