Programma gemist?

Kruispunt gemist?

24-03-2019 23:10

Kruispunt - Zuster Leona

Een wel heel bijzondere jarige in Kruispunt, een oude bekende voor veel kijkers: zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag. Daarmee is ze de oudste non in haar klooster Onder de Bogen. Ook al gaat het fysiek allemaal wat minder, elke ochtend staat ze blij op: 'Dan dank ik Onze Lieve Heer dat ik weer een dag mag leven'. Ze is nog altijd bezig met de wereld om haar heen: 'Ik bid voor alle mensen die ziek zijn of te maken krijgen met geweld op de wereld'. Zuster Leona was samen met haar tweelingzus Gerosa meer dan tachtig jaar in het klooster. De zussen vertelden dat ze hoopten samen 100 te worden. Het mocht niet zo zijn, Gerosa overleed kort daarvoor. 'Een tweelingzus missen is toch iets anders dan een gewone zus, het is net alsof er iets in je is uitgerukt. Ik denk nog vaak aan haar', zegt Leona. Of ze haar zus straks terugziet durft ze niet te zeggen: 'Ik geloof wel in de hemel, maar ja, niemand heeft er ooit over kunnen praten, hè.' Sinds haar 100e verjaardag is er een speciale vriendschap onstaan met haar grote idool André Rieu. En iedere zomer walst ze nu met hem op het Vrijthof. 'Hij brengt iets bijzonders met zijn muziek, maakt de mensen blij. Als ik een zware dag heb, dan zet ik zijn muziek op en dat vergeet ik gewoon even alles.' Zuster Leona is al aan het oefenen voor komende zomer. 'Ik denk dat ik er wel weer bij kan zijn, maar we wachten maar af. Ik leef maar van dag tot dag', lacht ze.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 410
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!