Programma gemist?

De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind gemist?

21-04-2019 14:05

De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind - De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind

Documentaire over het wonderschone, vergankelijke werk van landschapskunstenaar Andy Goldsworthy. De natuur is zijn inspiratiebron en zijn werkruimte. Door in de natuurlijke setting in te grijpen, deze te rangschikken en menselijke elementen toe te voegen, onderzoekt hij de relatie tussen mens en natuur. Regendruppels, stenen, bloemblaadjes en rietstengels behoren tot het materiaal waaruit hij zijn kunstwerken maakt, die met de krachten van de natuur en het eerste zuchtje wind soms zo weer vervlogen zijn. Deze eenvoud en vergankelijkheid is tekenend voor zijn oeuvre. In de documentaire zien we de kunstenaar door boomheggen klimmen, met verf natuurlijke breuken accentueren en met gekleurde bladeren geometrische vormen aanbrengen in de stedelijke bebouwing. Zijn opmerkzaamheid voor de schoonheid van de natuur getuigt van een gevoeligheid die wij vaak zijn kwijtgeraakt, maar dankzij zijn werk weer kunnen ervaren. Door de unieke blik van Goldsworthy bekijk je de wereld met nieuwe ogen. Veel van Goldsworthy's kunstwerken bestaan enkel nog uit beelden die zijn vastgelegd. Dat alleen al maakt de film erg de moeite waard, die mede dankzij de prachtige soundtrack van de beroemde Fred Frith, op zichzelf staat, maar dus ook onderdeel is geworden van zijn kunst. Voor iedereen die nog niet eerder kennismaakte met de kunst van Andy Goldsworthy een adembenemende ervaring.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!