Programma gemist?

NOS Nationale Herdenking 2019 gemist?

04-05-2019 17:45

NOS Nationale Herdenking 2019 - NOS Nationale Herdenking 2019

Verslag van 4 mei-herdenkingen op verschillende plaatsen in het land met een rechtstreeks verslag van de nationale herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Theatermaker en schrijver Diederik van Vleuten houdt daar een voordracht over oorlog en onvrijheid. Om 19.50 uur wordt geschakeld naar de Dam, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans leggen bij het Nationaal Monument voorafgaand aan de twee minuten stilte voor alle oorlogsslachtoffers. Burgemeester Halsema van Amsterdam houdt een toespraak. Jeroen Overbeek voorziet de beelden van commentaar. Annechien Steenhuizen praat in Sliedrecht met een gast over de Merwederazzia van 75 jaar geleden en over de gedwongen tewerkstelling, de 'Arbeitseinsatz'. Zo'n 300.000 Nederlandse mannen moesten in Duitsland dwangarbeid verrichten. In mei 1944 werd in Sliedrecht en andere gemeenten rond de Merwede een groot aantal jongemannen opgepakt. Velen van hen werden naar Duitsland afgevoerd om er gedwongen te werken in de oorlogsindustrie. Deze razzia is onderwerp van de documentaire later op de avond: 'De Merwederazzia, van gijzelaars naar dwangarbeiders'.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!

NOS Nationale Herdenking 2019 gemist

Uitzending gemist van NOS Nationale Herdenking 2019? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Nationale Herdenking 2019 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!