Programma gemist?

Het 3e Testament gemist?

09-02-2010 22:50

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreugde en plezier, maar leidt soms ook tot behoorlijke hartzeer. Het gezegde dat rozen nooit zonder doornen komen lijkt dus van toepassing op het begrip liefde en deze aflevering. Miguel Stordiau is gitarist en zoon van de bekende violist Roma Mirando (uit het beroemde zigeunerorkest Tata Mirando). Hij heeft een roerig verleden achter de rug, getekend door een drank- en gokverslaving. Nadat zijn tweede huwelijk op de klippen liep en hij ook een punt had gezet achter zijn muziekcarrière ontmoette hij Leontien, een celliste die zelf ook al meerdere huwelijken achter de rug had. Miguel en Leontien kregen spoedig een relatie en vormden daarnaast tevens het muzikale duo Para Eterno, wat in het Nederlands voor altijd betekent. Miguel zegt daarover: 'Wat mij betreft is dit ook echt voor altijd, want ik was dood geweest als ik Leontien niet had ontmoet.' Dan is er het verhaal van Edith Ringnalda, die in 2009 haar grote liefde Simon Vinkenoog verloor op 80-jarige leeftijd. De afgelopen 22 jaar wijdde Edith elke minuut van haar leven aan hem: 'Ik had mijn hele leven maar een wens: de grote liefde meemaken. Ik heb heel wat mannen versleten maar pas op het hoogtepunt van mijn werkzame leven kwam Simon op mijn pad.' Ze gaf daarna haar baan op als zakelijk leider van theatergroep Dogtroep, om zich helemaal aan hem en zijn werk te kunnen wijden. 'Zo kon ik mezelf later nooit verwijten dat ik te weinig van hem heb genoten.' Een Brits gezegde is: It's better to have loved and lost, than never to have loved at all en dit lijkt zeker van toepassing op Edith.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!