Programma gemist?

Het 3e Testament gemist?

16-02-2010 22:50

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwongen afscheid neer en blijven ze doorvechten om contact te houden. Maar het kan ook zinvol zijn om gebeurtenissen uit het verleden achter ons te laten om daarna met een schone lei te beginnen. Cornélie en Reinier van Well zijn de grootouders van Valérie. Hun zoon David en zijn Poolse vriendin Anna gingen niet lang na Anna's geboorte uit elkaar. Cornélie en Reinier zorgden al vanaf haar geboorte regelmatig voor hun kleindochter, ook na de scheiding. In eerste instantie wilde Anna in Nederland blijven wonen, maar geheel onverwachts vertrok ze toch naar Polen, met Valérie. Sindsdien kost het Reinier en Cornélie de grootste moeite om hun kleindochter nog te mogen zien. De lange reis naar Polen die zij regelmatig maken, loopt vaak uit op een teleurstelling omdat ze Valérie maar even mogen zien en zij bovendien alleen nog maar Pools spreekt. David heeft zijn dochter in anderhalf jaar niet mogen zien. Hij moet het doen met de videobeelden die zijn ouders gemaakt hebben op de schaarse momenten dat ze Valérie te zien krijgen. Maar Cornélie en Reinier blijven vechten om hun kleindochter niet te verliezen. -De joodse schrijver Avraham Burg (en tevens oud-voorzitter van de Israëlische Knesset) was kortgeleden in Nederland voor zijn omstreden boek De Holocaust is voorbij. Hij stelt dat Israël in de greep is van een obsessie voor de Holocaust. Hierdoor worden joden eeuwig tot slachtoffer gemaakt; ze zijn ze altijd maar met hun eigen lot bezig en staan onverschillig tegenover het lot van anderen. Daarom is Burg sterk gekant tegen de reizen naar Auschwitz voor Israëlische scholieren die verplicht worden gesteld door de Israëlische regering. Burg houdt een pleidooi voor het loslaten van het slachtofferschap, van angst en van racisme.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!