Programma gemist?

Dossier Eenvandaag gemist?

20-10-2014 21:27

Dossier Eenvandaag - Dossier EenVandaag

Tienduizenden militairen blootgesteld aan kankerverwekkende reinigingsolie PX-10.Meer Na de uitzending over de moord op Theo van Gogh, waarbij het onderzoek is heropend dankzij de uitzending, komt Dossier EenVandaag met opnieuw een opzienbarend verhaal. Tienduizenden militairen zijn de afgelopen jaren blootgesteld aan het wapenreinigingsmiddel PX-10. Velen van hen zijn ziek geworden. Het middel werd door het hele leger gebruikt vanaf de jaren zestig tot 1993 en bevatte het kankerverwekkende middel benzeen. In de uitzending onder meer het relaas van een weduwe van een machinist van de marine, die in 2009 overleed aan lymfeklierkanker na een lang en pijnlijk ziekbed. De top van het leger is al begin jaren tachtig op de hoogte van de giftigheid van PX-10, maar uit nieuwe documenten in bezit van Dossier EenVandaag blijkt dat Defensie er willens en wetens mee is doorgegaan. Defensie wijst tot nu toe alle claims van oud-militairen en nabestaanden af, op basis van rapporten van het RIVM uit 2011. In Dossier EenVandaag doen gerenommeerde buitenlandse wetenschappers die onderzoeken af als 'onbetrouwbaar' en 'wetenschappelijk niet-verantwoord'. In de rapportage van Jan Born en Sander 't Sas komen onder meer oud-marine arts Rob Timmerman, de bekende Vlaamse toxicoloog Prof. dr. Jan Tytgat en Kolonel mr. Ben F. Klappe, directeur bureau claims van Defensie aan het woord.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Dossier Eenvandaag gemist

Uitzending gemist van Dossier Eenvandaag? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Dossier Eenvandaag, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Dossier Eenvandaag gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Dossier Eenvandaag? Hier kun je alle uitzendingen van Dossier Eenvandaag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!