Programma gemist?

Dit is de Dag Reportage gemist?

21-10-2014 21:15

Dit is de Dag Reportage - Dit is de dag - Reportage

Sinds zijn jeugd wil Cor al van zijn been af. Het hoort niet bij hem. Hoe ver gaat Cor om zijn droom werkelijkheid te laten worden?Meer Kees en Cor willen dolgraag een amputatie. Hun lotgenoot Jeroen dwong dit af, hij legde zijn gezonde been in droog ijs. Chirurgen moesten het vervolgens verwijderen. Dit is de dag Reportage over BIID, body integrity identity disorder. Een psychiatrische aandoening bij mensen die lichaamsdelen willen amputeren. Want met de huidige twee gezonde benen voelen beiden zich echt juist 'overcompleet.' Het AMC onderzoekt waarom BIID'ers dit willen, zo'n 14 Nederlanders werken hieraan mee. Psychiaters kunnen momenteel niet veel meer dan beperkt behandelen en antidepressiva voorschrijven. De BIID'ers vertellen over dit bizarre verlangen. Nog nooit waren deze patiënten zo openhartig voor een Nederlandse camera. Kees en Cor simuleren een amputatie door rolstoelgebruik en het gebruik van protheses. Ze hebben artsen verzocht hun gezonde been te amputeren. Maar dat mogen medici niet. Voor Cor lijkt dit onhoudbaar. Moet hij zichzelf dan maar helpen, net zoals Jeroen heeft gedaan? Jeroen is een fictieve naam.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Dit is de Dag Reportage gemist

In het tv-programma Dit is de Dag Reportage wordt één onderwerp op indringende wijze in beeld gebracht.

Uitzending gemist van Dit is de Dag Reportage? Hier kun je alle uitzendingen van Dit is de Dag Reportage kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!