Programma gemist?

NOS Indieherdenking gemist?

15-08-2009 12:20

NOS Indieherdenking - Aflevering 3

Liveverslag van de jaarlijkse Indi� Herdenking bij het Indisch Monument aan de Teldersweg in Den Haag. Daar herdenkt men dat op 15 augustus 1945 met de capitulatie van Japan een definitief einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Bij het Indisch Monument in 1988 onthuld door koningin Beatrix, worden de slachtoffers van de oorlog in het voormalig Nederlands-Indi� herdacht. Dat gebeurt met muziek, voordrachten en een offici�le kranslegging door premier Balkenende. Schrijfster en filmmaakster Marion Bloem spreekt tijdens de plechtigheid de jaarlijkse herdenkingsrede uit. Na afloop van het offici�le gedeelte praat Margriet Vroomans met Marion Bloem over haar toespraak en over haar Nederlands-Indische wortels. De ouders van Bloem komen uit voormalig Nederlands-Indi�. Na de oorlog, in 1950, vertrokken zij met veel anderen naar Nederland, waar de opvang voor deze groep Nederlanders allesbehalve geregeld was. Ook daarover praat Marion Bloem. Naast Bloem ontvangt Margriet Vroomans ook wetenschapper en schrijver Wim Willems. Hij schreef een biografie over Tjalie Robinson, een van de belangrijkste schrijvers uit voormalig Nederlands-Indi�. Deze in 1974 overleden zoon van een Indische moeder en een Nederlandse vader verwierf als schrijver/journalist een reputatie als stem van de Indische gemeenschap in Nederland. Er is ook aandacht voor een herdenkingsbijeenkomst die eerder op de dag in het World Forum Convention Center werd gehouden. In de ochtend kwamen daar overlevenden en nabestaanden uit het voormalig Nederlands-Indi� bijeen om te luisteren naar sprekers en muziek. Presentatie: Margriet Vroomans.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS Indieherdenking gemist

NOS Indieherdenking

Uitzending gemist van NOS Indieherdenking? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Indieherdenking kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!