Programma gemist?

Nieuwslicht gemist?

11-03-2010 21:00

Nieuwslicht - Aflevering 78

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Heeft de nieuwe nummer één van de Socialistische partij (SP), Emile Roemer, de statuur, de communicatieve vaardigheden en het charisma om een leider van formaat te worden? Samen met twee communicatiedeskundigen legt Nieuwslicht Emile langs de wetenschappelijke meetlat. Met nog maar drie maanden te gaan tot de Tweede Kamer verkiezingen staat de SP-fractievoorzitter voor een loodzware taak: de partij weer uit het dal te trekken. Maar hoe welsprekend is hij? Beheerst hij de kunst van het overtuigen? Welke trucs gebruikt hij in debatten? Wat doet hij goed? En wat kan beter? -Een computervirus maken, dat kan iedereen. Schokkend nieuws uit de computerwereld. Tienduizenden Nederlandse computers zijn vorige week door een internationale bende met een virus besmet. Daardoor hadden zij toegang tot bijna dertien miljoen computers wereldwijd. Met deze hack konden de internetcriminelen e-mails lezen, bankgegevens verzamelen en netwerken platleggen. En alsof dat nog niet genoeg is: de daders zijn niet eens computerspecialisten. Wat zij kunnen kan iedereen. 'Delen van de samenleving die afhankelijk zijn van internet lopen gevaar', zegt Ella Broos van Govcert, de internetwaakhond van het ministerie van Binnenlandse zaken. -Kun je angsten en trauma's verwerken met oogbewegingen of klikjes? Mensen die last hebben van psychische problemen kunnen in gesprekstherapie gaan, maar steeds vaker doen mensen EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het ziet er gek uit, de patiënt moet de vingers van de therapeut volgen of luisteren naar klikjes op een koptelefoon. Hoogleraar Klinische psychologie Marcel van den Hout vond het lange tijd een potsierlijke therapie. Maar dat kan hij naar eigen zeggen na tal van onderzoeken niet langer beweren. Hij maakt zich wel zorgen over de EMDR therapeuten die klikjes gebruiken in plaats van oogbewegingen. Presentatie: Menno Bentveld, Elisabeth Nimwegen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Nieuwslicht gemist

Waar het Journaal ophoudt, gaat 'Nieuwslicht' verder. Met reportages, eigen experimenten, originele animaties en slimmewetenschappers. Presentatie: Menno Bentveld.

Uitzending gemist van Nieuwslicht? Hier kun je alle uitzendingen van Nieuwslicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!