Programma gemist?

Op weg naar Londen gemist?

29-11-2014 11:30

Op weg naar Londen - OHM Magazine: hindoefeesten

Narsingh Balwantsingh ontvangt vier gasten aan tafel, over het vieren van religieuze feesten. Aanleiding is de vraag of de spirituele betekenis van feesten nog wel bekend is vandaag de dag.Meer Narsingh Balwantsingh ontvangt vier gasten aan zijn tafel. Samen spreken zij over het vieren van religieuze feesten. Aanleiding is de vraag of de spirituele betekenis van feesten nog wel bekend is vandaag de dag. Weten we wat we vieren? En zo ja, hoe we dat het beste kunnen doen? Op een traditionele manier of is er ruimte voor eigen vormen? Te gast zijn: Rawie Sewnath, Anushka Gierdharie-Panchoe, Irshad Gobind en Sita Gierdharie-Mahtabsing. De feestelijke decembermaand staat voor de deur, een tijd van bezinning, gezelligheid en sfeer. Narsingh spreekt met zijn gasten over het typisch Nederlandse Sinterklaasfeest en het christelijke kerstfeest. Bij het brede Nederlandse publiek zijn - in tegenstelling tot de joods-christelijke en moslimfeesten - de hindoefeesten onbekend, terwijl sommige wereldwijd gevierd worden. 'Waarom blijven wij achter?' is een vraag die Narsingh Balwantsingh op tafel legt. De overvolle kalender van hindoefeesten is aanleiding om te praten over persoonlijke voorkeur van de hoogtijdagen. Welke vier je wel en welke niet? In een videofragment stelt pandit Deepak Baidjnath dat het goed is om een jaar lang alle feesten te vieren om zo te kunnen werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Is dat reëel? Bij het gesprek over de betekenis van de feesten brengt Balwantsingh de vraag in of er naast de heersende tradities van rituelen en feesten ook ruimte is voor eigen invulling van de vorm. De pandit stelt scherp dat er tal van misstanden zijn tijdens de feesten die afbreuk doen aan het heilige karakter van een hoogtijdag. Tot slot komt de vraag aan bod of de viering van nationale (christelijke) feestdagen in de toekomst niet een afspiegeling zou moeten zijn van het multiculturele karakter van ons land. Is dat haalbaar? Welk hindoefeest zou het meest in aanmerking komen op de nationale kalender van vrije dagen? Hierover wordt gesproken aan tafel. Daarnaast wordt ook de mening van de mensen op straat gevraagd.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Op weg naar Londen gemist

Op weg naar Londen geeft een uniek kijkje achter de schermen van alle voorbereidingen op weg naar de Olympische Spelen in de zomer van 2012.Zwemmer, handboogschieters, hockeyersof roeiers, de weg naar Londen maken de sporters niet alleen. Ook hun coaches, de technische ondersteuning, de masseurs, de krachttrainers en de logistieke breinen achter de schermen zetten alle zeilen bij voor Nederlands goud, zilver of brons. Onder leiding van chef de mission Maurits Hendriks zorgt NOC*NSF ervoor dat de sporters alles krijgen wat ze nodig hebben voor hún ultieme prestatie, zoals de nieuwste technologische snufjes, de beste medische begeleiding en de meest comfortabele trainingsoutfit. Dat levert mooie, intieme en soms pijnlijke momenten op die normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvinden.In de 5-delige serie volgen we ook de bouw van het Nederlands Olympisch fitnesscentrum in Londen, de strakke beveiliging van het Olympisch dorp en de moeilijke keuze voor Anky van Grunsven, haar man en bondscoach Sjef Janssen: met welk paard gaan zij voor goud?

Uitzending gemist van Op weg naar Londen? Hier kun je alle uitzendingen van Op weg naar Londen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!