Programma gemist?

Het 3e Testament gemist?

23-03-2010 22:50

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hans en zijn familie gaan akkoord met medicinale behandeling. Zijn moeder verzet zich echter sterk tegen de ingezette behandeling met medicijnen. Gaandeweg wordt het Hans en zijn familie duidelijk dat hun moeder een geheim met zich meedraagt. Een geheim dat ze hen nog wil vertellen. De enige manier om erachter te komen wat hun moeder al jaren voor hen verzwegen heeft is om de behandeling te staken. -Lotta Blokker (30) is ondanks haar jonge leeftijd beeldend kunstenaar. Lotta is schepper van een indrukwekkende collectie beelden. Haar modellen vindt ze op straat wanneer ze wordt getroffen door een houding of een uitdrukking in een gezicht. Uren poseren ze voor haar in haar atelier in Amsterdam, terwijl Lotta voortdurend om hen heen sluipt, bezig om datgene te vangen en in brons vast te leggen wat haar zo in die persoon treft. Ze ontwikkelt een band met zo'n model tot aan het moment dat het af is. 'Dan geef ik het beeld aan de wereld.' Soms houdt ze contact. Zoals met Coos, een vrouw van 93 jaar, die Lotta bij de apotheek ontdekte en meetroonde naar haar atelier. Het gaat niet om lichamelijke schoonheid maar om persoonlijkheid. Die ware persoonlijkheid wil ze vastleggen in haar beelden. -Bob de Ruiter is getrouwd met Saskia, een vrouw met meerdere gedaantes. Saskia is namelijk manisch depressief. Hoe ziet het leven eruit met een vrouw waarvan haar ziekte haar persoonlijkheid overneemt? Als ze depressief is komt er niets uit haar handen en zit ze doelloos op de bank. In een manische periode werd ze zelfs verliefd op een andere man. De advocaat bleek al bezig te zijn om de echtscheiding te regelen. Maar Bob weigerde zijn huwelijk op te geven, omdat hij weet dat onder haar ziekte, de ware Saskia verborgen zit: de vrouw waar hij van houdt en waarvan hij altijd weer hoopt dat ze tevoorschijn komt.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!