Programma gemist?

Dossier Eenvandaag gemist?

10-03-2015 21:25

Dossier Eenvandaag - Dossier EenVandaag

In deze aflevering zoomt Dossier EenVandaag in op de plannen van de provincie Noord-Brabant om een groot wegennetwerk aan te leggen rond Eindhoven: De Ruit.Meer Dossier EenVandaag staat vandaag in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen. De kiezers zien de provincie amper staan. Slechts 55,9 % van de Nederlanders stemde bij de laatste verkiezingen in 2011. Maar is die desinteresse terecht? De provincie heeft namelijk veel geld en macht. Ambitieuze bestuurders maken hier handig gebruik van, en gaan daarbij soms grenzen over. In deze aflevering zoomt Dossier EenVandaag in op de plannen van de provincie Noord-Brabant om een groot wegennetwerk aan te leggen rond Eindhoven: De Ruit. Dat gaat ten koste van het natuurgebied het Dommeldal en huizen en boerderijen moeten gesloopt worden. Bij de tegenstanders zijn er grote twijfels over nut en noodzaak. Alle direct betrokken gemeenten, inclusief Eindhoven en Helmond, zijn faliekant tegen, evenals de inwoners, maar provinciebestuurder Ruud van Heugten wil zijn plan -koste wat het kost- doorzetten. Een meerderheid in de Provinciale Staten Noord-Brabant van CDA en VVD, gesteund door de PVV, wil De Ruit liever vandaag dan morgen. De provincie stelt: "Als er een snelweg door het natuurgebied komt, dan kunnen meer mensen ervan genieten als ze vanuit de auto door dat gebied rijden en zijn ze ook op tijd thuis voor het eten." De voor- en tegenstanders discussiƫren er al tientallen jaren over. Kan het project versneld worden of is het project nog tegen te houden? In Dossier EenVandaag, De macht van de provincie. Dossier EenVandaag is 'het onderzoeksbroertje' van EenVandaag en wordt gemaakt door redacteur Jan Born en verslaggever Sander 't Sas.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Dossier Eenvandaag gemist

Uitzending gemist van Dossier Eenvandaag? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Dossier Eenvandaag, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Dossier Eenvandaag gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Dossier Eenvandaag? Hier kun je alle uitzendingen van Dossier Eenvandaag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!