Programma gemist?

De Magie van Kunst gemist?

21-06-2015 14:04

De Magie van Kunst - De magie van Kunst

Ik verwacht alles. Maak de wereld elke dag zoals jij hem zou willen zien. Met deze wijsheid van Gandhi in gedachten maakte theatermaakster Adelheid Roosen de theatervoorstelling WijkSafari Utrecht.Meer Ik verwacht alles. Maak de wereld elke dag zoals jij hem zou willen zien. Met deze wijsheid van Gandhi in gedachten maakte theatermaakster Adelheid Roosen de theatervoorstelling WijkSafari Utrecht. Achter op de scooter, te voet en met de bus maakt het publiek een reis door verschillende wijken in Utrecht en het leven van haar bewoners. De documentaire zoomt in op Fatma en Hassan, twee van die bewoners. Beiden'adopteren' ieder een theatermaker met wie zij veel tijd doorbrengen. Ze delen elkaars levensverhalen om zo met elkaar tot de scènes van de voorstelling te komen. Fatma heeft een verstandelijk gehandicapte zoon, een ernstig zieke man. Hassan is een jonge vader die zijn scheiding nog aan het verwerken is. Het zijn ontmoetingen met 'de ander' waarin alles kan worden verwacht. En als twee mensen elkaar eenmaal hebben gezien, kunnen ze elkaar nooit niet meer zien' (Roosen). Regie: Gülsah Dogan We treden met deze nieuwe documentaireserie buiten de gebruikelijke paden van de wetenschapsdocumentaire: niet het eindresultaat van onderzoek staat centraal, maar een authentieke weergave van de praktijk. Verwondering, passie, eigenzinnigheid, vakmanschap en doorzettingsvermogen staan centraal. In een wereld waarin 'mening' het hoogste goed lijkt, is deze serie een pleidooi voor de centrale rol van het vergaren van kennis als uitgangspunt van het denken.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Magie van Kunst gemist

Serie documentaires gemaakt door gerenommeerde filmmakers in samenwerking met even vermaarde kunstenaars: theatermaakster Adelheid Roosen, beeldend kunstenaar Suchan Kinoshita, acteur Jeroen Willems, fotograaf Kadir van Lohuizen, comedian Jan Jaap van der Wal en dirigent Hartmut Haenchen. De makers gaan op zoek naar de essentie van kunst als fenomeen bij uitstek om de kleine en grote geheimen van het leven te doorgronden. Hoe geven we zin aan het bestaan? Wat geeft ons steun om in de buurt te komen van een antwoord op deze even onmogelijke als onvermijdelijke vraag? De Magie van Kunst zoekt een antwoord.

Uitzending gemist van De Magie van Kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Magie van Kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!