Programma gemist?

David Attenborough Meets President Obama gemist?

29-06-2015 18:59

David Attenborough Meets President Obama - David Attenborough Meets President Obama

De meest machtige man op de planeet interviewt de meest geliefde naturalist over zijn leven, over klimaatverandering en de toekomst van onze planeet.Meer De meest machtige man op de planeet interviewt de meest geliefde naturalist over zijn leven, over klimaatverandering en de toekomst van onze planeet. Het klinkt als een sprookje maar afgelopen mei, op zijn 89ste verjaardag, werd Sir David Attenborough uitgenodigd op het Witte Huis voor een gesprek op televisie. Niemand minder dan de Amerikaanse president Barack Obama was hierbij degene die de documentairemaker vragen stelde. Obama steekt tijdens het interview niet onder stoelen of banken dat hij Attenborough al lange tijd bewonderd. Maar Attenborough maakt het hem gedurende het interviewer niet makkelijk. Hij vraagt Obama onder andere waarom hij geen sterk commitment kan maken als het gaat om het grondig aanpakken van de klimaatveranderingen? Obama erkent dat: "We gaan niet zo snel vooruit als we zouden moeten. Een van de dingen die ik geleerd heb door te kijken naar uw programma's en naar al het prachtige werk dat u verricht hebt, is dat die ecosystemen allemaal met elkaar verbonden zijn. Als één land het juiste doet maar andere landen niet, lossen we het probleem niet op. We hebben één globale oplossing nodig." In het interview praten de twee ook over het werk van Attenborough en zijn nieuwste project "The Great Barrier Reef" en schetst wat hij noodzakelijk acht op het gebied van het behoud van de planeet: "Wat we volgens mij nodig hebben, is het besef en het buikgevoel dat de natuur een deel van onze erfenis is. Het is de enige planeet die we hebben en we moeten ze beschermen. Mensen voelen dat, diep en instinctief. Het is ten slotte waar we naartoe trekken als we iets te vieren hebben of als we in rouw zijn." Dit unieke interview wordt zondag simultaan uitgezonden in Engeland op BBC1 en op BBC Amerika. De NOS volgt de dag erna, evenals onder meer de VRT. Het interview wordt uitgezonden op NPO 2, om 19.00 uur.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

David Attenborough Meets President Obama gemist

Uitzending gemist van David Attenborough Meets President Obama? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van David Attenborough Meets President Obama, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van David Attenborough Meets President Obama gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van David Attenborough Meets President Obama? Hier kun je alle uitzendingen van David Attenborough Meets President Obama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!