Programma gemist?

Het Filosofisch Kwintet (2015) gemist?

09-08-2015 12:10

Het Filosofisch Kwintet (2015) - Het Filosofisch Kwintet (2015)

Hoe verhoudt gelijkwaardigheid als ideaal zich tot de politieke realiteit? Zijn mensen gelijkwaardig? En wat betekent dat voor bijvoorbeeld bootvluchtelingen aan de poorten van Europa?Meer Hoe verhoudt gelijkwaardigheid als ideaal zich tot de politieke realiteit? Zijn mensen gelijkwaardig? En wat betekent dat voor bijvoorbeeld bootvluchtelingen aan de poorten van Europa? Zijn zij gelijk aan ons? En zo niet, zijn ze dan tenminste gelijkwaardig als mens? Te gast zijn Tamar de Waal, politiek filosoof; Paul Scheffer, publicist en hoogleraar Europese Studies aan Tilburg University en de Universiteit van Amsterdam; en Rutger van der Hoeven, buitenlandredacteur bij De Groene Amsterdammer. De Waal promoveert aan het Paul Scholten Centrum van de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de ethiek van migratie, burgerschap en naturalisatievereisten. Daarnaast schrijft ze voor verschillende media zoals De Correspondent en Het Parool. Scheffer bekleedde eerder de Wibautleerstoel voor grootstedelijke problematiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onder andere 'Het Land van Aankomst' (2007), een vergelijkend onderzoek naar immigratie in Amerika en Europa, en 'Alles doet mee aan de werkelijkheid' (2013), een studie naar het interbellum gezien door de ogen van zijn grootvader, de filosoof Herman Wolf. Van der Hoeven schrijft over grote internationale kwesties zoals migratie, machtspolitiek en de economische crisis. Daarnaast is hij als docent geschiedenis verbonden aan de Universiteit Utrecht.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het Filosofisch Kwintet (2015) gemist

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet (2015)? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet (2015), uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet (2015) gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet (2015)? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet (2015) kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!