Programma gemist?

50 jaar Anne Frankhuis gemist?

28-04-2010 15:15

50 jaar Anne Frankhuis - Aflevering 1

Op 3 mei 2010 is het 50 jaar geleden dat de eerste bezoeker over de drempel van het Anne Frank Huis stapte. Het onderduikadres van Anne Frank werd opengesteld voor publiek. In dat eerste jaar bezochten bijna 9000 mensen het museum. Inmiddels is het Huis uitgegroeid tot een van de grootste musea van Nederland en wordt het jaarlijks door een miljoen mensen bezocht. Het 50-jarig bestaan van het Anne Frank Huis wordt gevierd met een speciale bijeenkomst in de Westerkerk in Amsterdam in aanwezigheid van Koningin Beatrix. Een verslag van deze officiële viering. Op 3 mei 1960 opende Otto Frank, de vader van Anne en Margot Frank het 'Anne Frank Huis' in het pand waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn gezin ondergedoken had gezeten. Ze werden verraden en opgepakt. Zijn vrouw en dochters overleefden de oorlog niet. Joost Karhof is vanaf 15.15 uur bij het Anne Frank Huis en blikt direct terug op een gebeurtenis die een kwartier eerder heeft plaatsgevonden. Rond 15.00 uur opent Koningin Beatrix de nieuw ingerichte dagboekzaal, waar museumbezoekers vanaf 28 april niet alleen het beroemde rood geruite dagboek van Anne Frank kunnen bekijken, maar ook het tweede en derde dagboek, het Verhaaltjesboek, het Mooie Zinnenboek en de losse vellen waarop Anne haar dagboek vanaf mei 1944 heeft herschreven. Scholieren vertellen over een bijzonder project met als thema onderduiken. Een groep jongeren heeft een lange avond doorgebracht in het achterhuis en vertelt wat dit met hen heeft gedaan. Muziek wordt gebracht door onder andere Trijntje Oosterhuis. Presentatie: Joost Karhof.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

50 jaar Anne Frankhuis gemist

50 jaar Anne Frankhuis

Uitzending gemist van 50 jaar Anne Frankhuis? Hier kun je alle uitzendingen van 50 jaar Anne Frankhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!