Programma gemist?

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

04-05-2010 19:25

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, een op deze leeftijd zeer agressieve vorm van kanker van het bloed. Tot voor kort was de overlevingskans voor baby's met leukemie klein. Maar een recent ontwikkelde behandeling blijkt goed te werken. En het onderzoek staat niet stil! In Rotterdam wordt onderzoek gedaan naar steeds betere medicijnen om verschillende vormen van kanker op chromosomenniveau te bestrijden. Hierdoor is er hoop voor baby's zoals Isolde - en voor haar ouders. Om Isoldes leven te redden kreeg ze meteen na haar geboorte een nieuwe soort therapie met zware chemokuren. Nu wordt er gekeken of de behandeling tot nu toe effect heeft en of de leukemiecellen in Isoldes bloed verminderd zijn. -Sinds een ingrijpende aangezichtsoperatie heeft meneer Jetten geen neus meer. Maar dankzij de kunstige gelaatsprothetisten in het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis durft hij weer gewoon op straat. Meneer Jetten heeft een neusprothese die haast niet van echt is te onderscheiden. Zo nu en dan moet de prothese wel vervangen worden, en nu is het weer zover. Het is een hele klus om de nieuwe neus zo natuurlijk mogelijk te boetseren. -Botuline toxine, oftewel botox, helpt niet alleen tegen rimpels. Omdat het spieren verslapt, is het ook een goed middel tegen spasticiteit. De veertienjarige Demi werd te vroeg geboren en heeft daardoor spastische benen. Dankzij botox-injecties hoeft Demi gelukkig niet blijvend in een rolstoel. Ze heeft al meerdere behandelingen gehad maar na een tijdje zijn die uitgewerkt en gaat het lopen weer moeilijker. Demi komt daarom voor een behandeling naar het nieuwe dagcentrum van het VUmc dat helemaal is ingericht volgens het healing environment principe.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!