Programma gemist?

NOS Bevrijders in Nederland gemist?

09-05-2010 18:10

NOS Bevrijders in Nederland - Aflevering 1

Verslag. Op 9 mei 2010 eren de inwoners van Apeldoorn de Canadese soldaten die 65 jaar geleden de stad hebben bevrijd. Zo'n 400 veteranen worden in de straten van Apeldoorn toegejuicht en krijgen daarna een muzikaal eerbetoon aangeboden. Op voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog gaan de bevrijders van toen vanaf Paleis Het Loo naar de wielerbaan van het Omnisportcentrum, begeleid door muziekkorpsen. In Omnisport ontvangen Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven de Canadezen. De Prinses is tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren in Canada en heeft een speciale band met het land en de veteranen. Tijdens de oorlogsjaren speelde de muziek van Vera Lynn, Glenn Miller en The Andrews Sisters een belangrijke rol in het leven van de soldaten, maar ook in het leven van de thuisblijvers. Het muzikaal eerbetoon bestaat uit die muziek, uitgevoerd door verschillende bands. Ook is er een optreden van de Apeldoornse zanger Waylon, die afgelopen weken in het voorprogramma van Whitney Houston stond. Met zijn optreden wil de organisatie ook jongeren bij de dag betrekken en hen laten zien dat Nederland in 1945 mede door de Canadezen bevrijd is. Presentatie: Eva Jinek.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS Bevrijders in Nederland gemist

Herdenking.

Uitzending gemist van NOS Bevrijders in Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Bevrijders in Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!