Programma gemist?

De slag om Brussel gemist?

24-05-2010 23:15

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven van Franse boeren vergallen, tot het bloedstollende Spaanse stierenvechten dat alleen nog met Europese miljarden overeind kan worden gehouden. Ook ontdekken zij dat de Balkanoorlog nog helemaal niet voorbij is. Zowel Serven als Bulgaren claimen het pareltje van de Balkancuisine: de Shopska salade. En hoe denkt Europa eigenlijk over drugs? Teun en Roland testen het Europees gedoogbeleid en blowen zich suf. Van de Bario alto in Lissabon tot de Karelsbrug in Praag. De Slag om Brussel laat zien wat het betekent Europeaan te zijn. Eerder een continent van verschillen dan van overeenkomsten, van oude gebruiken en eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden zien we de verscheidenheid van het oude continent aan ons voorbijtrekken. Hoe overleven Europese tradities onder de druk van de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen. Frankrijk moet haar drugsbeleid versoepelen. Dit zegt de Franse Europarlementariër Philippe Juvin voor de UMP, de conservatieve regeringspartij van president Sarkozy: 'Het huidige systeem is onder de maat en verschaft geen duidelijkheid. Ik geloof dat we de strafmaatregelen tegen gebruikers in Frankrijk zouden moeten versoepelen.' Officieel is het Franse drugsgebruik streng voor gebruikers, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. In Frankrijk wordt meer softdrugs gebruikt dan elders in Europa. Juvin wil de wetgeving nu aanpassen aan de dagelijkse praktijk op straat, om de burgers duidelijk te verschaffen waar zij aan toe zijn. Het blijkt dat heel Europa langzamerhand schoorvoetend het Nederlandse gedoogbeleid, al dan niet stilzwijgend, overneemt. Strenge aanpak is niet effectief en kost te veel. VVD-coryfee Frits Bolkestein en oud-minister van Volksgezondheid Els Borst (D66) pleitte voor het legaliseren van alle drugs. Zo zou de werkdruk op de politie afnemen en de veiligheid toenemen. Presentatie: Teun van de Keuken, Roland Duong.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!