Programma gemist?

Benali in boeken gemist?

02-06-2010 21:30

Benali in boeken - Amsterdam

Boekenprogramma waarin Benali op zoek gaat naar de literaire hartslag van de stad. Aan de hand van beschrijvingen en ontmoetingen met levende én dode schrijvers geeft Benali een uniek beeld van zes Nederlandse en Vlaamse steden, die hun reputatie als literaire centra meer dan waard maken. Afl.: Amsterdam. Is de column een Amsterdamse uitvinding? De literaire column in Amsterdam staat centraal in deze aflevering. Schrijver Henk Hofland: 'Een column moet nieuwsgierig maken, iets nieuws brengen. De laatste zin moet je een gevoel van voldoening geven. En als je dan na vier minuten de column hebt gelezen weet je dat je niet vergeefs hebt geleefd.' Abdelkader Benali volgt een aantal columnisten. Met Hofland zit hij in een Amsterdamse tram: 'Een ideaal voertuig. Je ziet alles. Het is een rijdende televisie waar je zelf in zit. Daarom zitten er ramen in. In Amsterdam gebeurt veel. De stad is beladen met herinneringen. Het biedt een ketting aan associaties. Voor je het weet ligt er een column.' Met Aaf Brandt Corstius gaat Benali naar een verjaardagspartijtje van premier Balkenende. 'Ik heb van Martin Bril geleerd dat je heel productief moet zijn. Je moet jezelf als een fabriekje zien. Je leeft er van. Dus moet je zorgen dat het fabriekje goed loopt.' Matthijs van Nieuwkerk vertelt dat hij voor Het Parool een stadscolumnist zocht. Martin Bril kreeg de 'heilige' plek van Simon Carmiggelt onder de voorwaarde dat Bril altijd moest leveren. Verzaken is geen optie voor een columnist. Remco Campert: 'Een column is een klein stukje uit het leven. Een klein partje, dat je uit een sinaasappel haalt en opeet. Je doet jezelf een klein genoegentje om het te schrijven. En je hoopt dat de lezer dat genoegentje ook beleeft.'. Presentatie: Abdelkader Benali.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Benali in boeken gemist

Zesdelig boekenprogramma waarin Benali op zoek gaat naar de literaire hartslag van de stad. Aan de hand vanbeschrijvingen en ontmoetingen met levende én dode schrijvers geeft Benali een uniek beeld van zes Nederlandse enVlaamse steden, die hun reputatie als literaire centra meer dan waard maken.

Uitzending gemist van Benali in boeken? Hier kun je alle uitzendingen van Benali in boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!