Programma gemist?

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist?

11-07-2010 18:15

NOS 15 jaar na Srebrenica - Aflevering 1

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs en moslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'. De Nederlanders konden echter niet voorkomen dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Ratko Mladi? het gebied binnenvielen. Duizenden moslims werden gedood. Vijftien jaar na de val vindt een herdenking plaats op de begraafplaats in Potocari, nabij Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen tijdens de bijeenkomst luisteren naar toespraken en naar verwachting zullen enkele honderden lichamen - die uit massagraven zijn geborgen en in de afgelopen tijd zijn geïdentificeerd - opnieuw worden begraven. Naast beelden van de herdenking wordt een aantal reportages getoond, waarin de vraag centraal staat in hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 intussen door de betrokkenen zijn verwerkt. Gerri Eickhof laat zien hoe nabestaanden hun overleden dierbaren na zoveel jaren met gepaste eer kunnen begraven. Ook spreekt hij met Dutchbatters die speciaal voor deze herdenking naar Srebrenica zijn gekomen. Er wordt teruggeblikt op de val van de enclave en de gevolgen daarvan voor duizenden mensen in Srebrenica. Voormalig Tweede Kamerlid voor D66 Bert Bakker is te gast in de studio. Bert Bakker was voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die in 2002, naar aanleiding van een door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie opgesteld rapport, werd ingesteld om onderzoek te doen naar de gebeurtenissen in Srebrenica. Presentatie: Rob Trip.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs enmoslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'.De Nederlanders konden echter niet voorkomen dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Ratko Mladi? het gebiedbinnenvielen. Duizenden moslims werden gedood. Vijftien jaar na de val vindt een herdenking plaats op de begraafplaatsin Potocari, nabij Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen tijdens de bijeenkomst luisteren naar toespraken en naarverwachting zullen enkele honderden lichamen - die uit massagraven zijn geborgen en in de afgelopen tijd zijngeïdentificeerd - opnieuw worden begraven. Naast beelden van de herdenking wordt een aantal reportages getoond, waarinde vraag centraal staat in hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 intussen door de betrokkenen zijn verwerkt.Gerri Eickhof laat zien hoe nabestaanden hun overleden dierbaren na zoveel jaren met gepaste eer kunnen begraven. Ookspreekt hij met Dutchbatters die speciaal voor deze herdenking naar Srebrenica zijn gekomen. Er wordt teruggeblikt opde val van de enclave en de gevolgen daarvan voor duizenden mensen in Srebrenica. Voormalig Tweede Kamerlid voor D66Bert Bakker is te gast in de studio. Bert Bakker was voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die in 2002, naaraanleiding van een door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie opgesteld rapport, werd ingesteld omonderzoek te doen naar de gebeurtenissen in Srebrenica. Presentatie: Rob Trip.

Uitzending gemist van NOS 15 jaar na Srebrenica? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 15 jaar na Srebrenica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!