Programma gemist?

De Vlinderrevolutie gemist?

18-07-2010 19:05

De Vlinderrevolutie - Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier maken. Afl.: Vlinder(s) 2 - Willem & Drees. Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid hebben we zo'n klein percentage van ons inkomen uitgegeven aan voedsel: minder dan 10%. Voeding is, dankzij onder andere kunstmest, goedkoper dan ooit, maar de tol is hoog. Zo is kunstmest gemaakt van olie en verbruiken vrachtwagens, vliegtuigen en schepen die de producten over de wereld transporteren grote hoeveelheden fossiele brandstoffen. Willem Treep en Drees Peter van den Bosch, twee jongens die elkaar hebben leren kennen op de Universiteit van Wageningen, doen er iets aan. Ze zijn het bedrijf Willem & Drees begonnen, dat supermarkten voorziet van groenten en fruit van boeren uit de buurt. Ze hebben daarbij een tiental basisuitgangspunten zoals het gebruik van duurzame teeltwijzen, minder transport, seizoensproducten uit de volle grond of onverwarmde kassen, respect voor het milieu en herkenbaarheid. Ze laten zien dat achter ieder product een mens zit, waardoor de boeren een gezicht krijgen. Samen met Willem en Drees rijden we een dagronde en ontmoeten we zowel de boeren als de beheerders van supermarkten die in het project gestapt zijn.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!