Programma gemist?

De Vlinderrevolutie gemist?

25-07-2010 19:05

De Vlinderrevolutie - Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat ventraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven, die tot grote veranderingen kunnen leiden, op weg naar een betere wereld. Het thema vandaag: Humanitaire hulp. De mensheid is een licht ontvlambaar soort. We moorden hele volksstammen uit omdat we een ander geloof hebben, omdat we meer land, meer grondstoffen of meer democratie willen, of omdat zij er net even anders uit zien dan wij. Drie mensen die elk op hun manier een lans willen breken voor een andere, menslievender benadering van sociale en humanitaire problemen. Afl.: Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen. -1. Gabor Landman. In de vroege 20e eeuw zijn er met een dikke viltstift nieuwe grenzen getrokken in de Balkan, waardoor complete Hongaarse stadjes in Roemenië en Slowakije terechtkwamen. Slowakije en Roemenië maken sinds een aantal jaren deel uit van de Europese Unie, maar de Hongaren worden er nog steeds als tweederangs burgers behandeld. Gabor Landman uit Den Bosch trekt zich dit onrecht enorm aan en heeft daarom de stichting Human Rights Hungarians opgericht. -2. Laamia Elyonoussi. Laamia Elyonoussi is een in Rotterdam geboren dochter van een Marokkaanse vader, die de kost verdiende als schoonmaker. Na haar hele jeugd getuige te zijn geweest van het gevecht van haar vader om een volwaardig bestaan, besloot zij zijn droom waar te maken. Zij is een schoonmaakbedrijf gestart dat 100% milieuvriendleijk is en waarin zij ook nog eens haar eigen reïntegratieprojecten heeft opgezet om ex-gedetineerden nieuwe kansen te bieden. Maatschappelijk verantwoord en Duurzaam Ondernemen dus. En nog succesvol ook: inmiddels heeft Laamia meer dan 30 mensen voor zich werken. -3. Boudewijn Poelmann. Hij is medebedenker en -oprichter van de Nationale Postcode Loterij, sinds 1993 de grootste goededoelenloterij van Nederland. Vijftig procent van de bruto-omzet van deze loterij komt ten goede aan goededoelenorganisaties die werkzaam zijn op het gebied van natuurbehoud, milieubescherming, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. Poelmann is (samen met Frank Leeman en Ruud Esser) middels Novamedia verantwoordleijk voor het bestuur en de marketing van de Nationale Postcode Loterij. Sinds haar oprichting is deze loterij ieder jaar gegroeid.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!