Programma gemist?

De Vlinderrevolutie gemist?

01-08-2010 19:00

De Vlinderrevolutie - Aflevering 4

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leiden, op weg naar een betere wereld. Het thema van deze week: (het gebrek aan) milieubeleid, oftewel 'Niet lullen, maar poetsen'. Afgelopen december werd in Kopenhagen een klimaattop gehouden waar vertegenwoordigers van 192 landen bijeen kwamen om knopen door te hakken over het beperken van de opwarming van de aarde tot maximaal twee graden. Dat is, zoals bekend, totaal niet gelukt. Zoals al vaker is vastgesteld, komen broodnodige revolutionaire veranderingen nooit van boven-, maar altijd van onderaf. Drie mensen die zich elk op hun eigen wijze inzetten om deze veranderingen te bewerkstelligen: VN jongerenvertegenwoordigster Michaela Hogenboom, het voormalig hoofd productie van een een Zweedse energiecentrale, Ulf Johnsson en bioloog Marc Roosmalen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!