Programma gemist?

KRO Blootgewoon gemist?

05-08-2010 21:30

KRO Blootgewoon - De stelletjes en de band

Serie reportages waarin verschillende groepen mensen uit de kleren gaan voor een door hen gekozen persoonlijk goed doel. Afl.: De stelletjes en de band. Drie bevriende stellen gaan uit de kleren voor de stichting Energy4All. Eén van de stellen, Mireille & Jacques, heeft twee van hun drie kinderen verloren aan een energiestofwisselingsziekte. Daarom kiezen zij als goed doel voor deze stichting, die zich inzet voor kinderen met deze ziekte. De opbrengsten komen ten goede aan het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte, activiteiten voor de patiëntjes en de voorlichting over de ziekte. Ons tweede kindje Roos leek bij de geboorte kerngezond. Ze ontwikkelde zich prima en leerde alles wat een kindje normaal gesproken op die leeftijd leert. Op de leeftijd van tien maanden echter, kreeg Roos plotseling epilepsie. Vele onderzoeken later overleed ze, zonder dat wij of de doktoren precies wisten wat er nou met haar aan de hand was. Pas een half jaar na het overlijden van Roos, werd de diagnose 'energiestofwisselingsziekte' vastgesteld. De kans dat een volgend kindje de ziekte ook zou hebben, was 25%, dus ze besloten er voor te gaan. Ook hun derde kindje Koen ontwikkelde zich normaal, tot hij bijna twee was en een epileptische aanval kreeg, waar hij niet meer uit kwam. Na twee maanden overleed ook Koentje aan deze energiestofwisselingsziekte, waar tot op heden geen medicijn voor is. Voor Roos en Koen komt een doorbraak op een geschikte behandeling te laat. 'Wij weten maar al te goed wat dat betekent en hoe dat voelt. Met meedoen aan Blootgewoon krijgen we Roos en Koentje niet terug, maar we kunnen er wel anderen mee helpen, die ook hard steun nodig hebben'. De andere twee stellen zijn blij dat ze na alle verschrikkelijke jaren eindelijk iets concreets voor Jacques en Mireille kunnen doen. Admar: We hebben alles van dichtbij meegemaakt natuurlijk en je voelt je zo machteloos, want je kunt zo weinig doen, behalve er voor hen zijn. Door het meedoen aan Blootgewoon heb ik toch een beetje het idee dat ik iets voor mijn zus en zwager kan betekenen. Presentatie: Anita Witzier.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

KRO Blootgewoon gemist

De KRO biedt de kans jouw goede doel onder de aandacht te brengen op de best bekeken zender van Nederland. Endaarvoor wil je best met een groep collega's of vrienden naakt op de foto, toch?

Uitzending gemist van KRO Blootgewoon? Hier kun je alle uitzendingen van KRO Blootgewoon kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!