Programma gemist?

De Vlinderrevolutie gemist?

08-08-2010 19:05

De Vlinderrevolutie - Vlinder 5 - Op je gezondheid

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leiden, op weg naar een betere wereld. Het thema: gezondheidszorg. Afl.: Vlinder 5 - Op je gezondheid. Onze levensverwachting is in de loop der eeuwen drastisch gestegen. Werden we in 1900 gemiddeld nog geen 50 jaar, in 2000 was dat gestegen naar 77 jaar! We hebben dat te danken aan een betere hygiëne, betere voeding, goed verwarmde huizen en natuurlijk een betere geneeskunde. Maar bedreigingen zijn er ook. Men speculeert met enige regelmaat over de volgende pandemie en antibiotica lijken hun langste tijd te hebben gehad. Portretten van drie bevlogen mensen die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de verbetering van gezondheidsvoorzieningen: Faldir Chahbari, een kickbokser die een ziekenhuis in zijn vaderland heeft opgezet, reclamemaker Geraldo Vallen die zich inzet voor schoon drinkwater en tropenarts Hugo Tempelman.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!