Programma gemist?

KRO Blootgewoon gemist?

12-08-2010 21:30

KRO Blootgewoon - De vriendinnen en Zwarte Cross

Serie reportages waarin verschillende groepen mensen uit de kleren gaan voor een door hen gekozen persoonlijk goed doel. Afl.: De vriendinnen en Zwarte Cross. Op 2 december 2006 is Nadine door haar ex-vriend vermoord. Meer dan duizend mensen lopen op 7 december mee in een stille tocht door Hoorn. Als levend monument voor Nadine is de Nadine Foundation tegen geweld opgericht. Deze stichting heeft als doelstelling de dromen van Nadine uit te laten komen. Een statement tegen geweld. De opbrengsten zullen gaan naar organisaties die zich bezighouden met de preventie van geweld. Wanda is de moeder van Nadine, samen met haar vriendinnengroep wil ze zich inzetten voor de Nadine Foundation. 'Ik heb mijn ziel al zo bloot gelegd, mijn kleren hiervoor uit doen is dan eigenlijk niets', aldus Wanda. Wanda's vriendinnen hebben haar altijd gesteund. Ze hebben veel met elkaar meegemaakt. Toen Nadine werd vermoord, hebben ze haar enorm bijgestaan. En nog steeds. Ze zijn erg begaan met elkaar en doen dit dan ook uit liefde voor Wanda en Nadine. Eén van de vriendinnen, Rossie: 'We willen graag laten zien wat geweld met mensen doet. Het is zo zinloos. Wat een verdriet en ellende brengt het teweeg. Denk eens drie keer na voor dat je wat doet. Je hebt gewoon niet het recht om andermans leven te nemen.' De Zwarte Crossvrienden is een deel van een grote vriendengroep die elkaar kent uit de buurt. Met elkaar ondernemen ze van alles, waaronder elk jaar het bijwonen van het festival De Zwarte Cross. Voor dit evenement bouwt de groep drie keer per week aan een kar die wordt ingezet tijdens de cross. Natasja (38), de vrouw van Tiny, heeft reuma. Het begon met wat pijnlijke gewrichten in arm en benen maar al snel bleek dat Natasja steeds minder kon. Daarom heeft de vriendengroep besloten het Reumafonds als hun goede doel te steunen. Ze doen met z'n allen mee voor haar en hopen door mee te doen aan Blootgewoon dat reuma meer naamsbekendheid krijgt, want zoals Tiny zegt: 'Het lijkt net of er niks aan de hand is, maar ik zie aan Natasja wel dat ze soms veel pijn heeft en niet iedereen snapt dat altijd. Het is de ene dag ook erger dan de andere.'. Presentatie: Anita Witzier.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

KRO Blootgewoon gemist

De KRO biedt de kans jouw goede doel onder de aandacht te brengen op de best bekeken zender van Nederland. Endaarvoor wil je best met een groep collega's of vrienden naakt op de foto, toch?

Uitzending gemist van KRO Blootgewoon? Hier kun je alle uitzendingen van KRO Blootgewoon kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!