Programma gemist?

De Vlinderrevolutie gemist?

15-08-2010 19:00

De Vlinderrevolutie - Afval & recycling

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier maken. Afl.: Afval & recycling. Jaarlijks produceren wij met z?n allen in Nederland 60 miljoen ton afval, ruim 550 kilo per huishouden. Veel wordt gescheiden ingezameld en er wordt ook steeds meer hergebruikt. Maar wereldwijd wordt de afvalberg met de stijgende welvaart en de toenemende wereldbevolking alsmaar groter en groter. Een belangrijke oorzaak is dat we steeds meer spullen kopen: kleding, vervoermiddelen, witgoed, computers, mobieltjes, meubels, en ga zo maar door. We hebben veel en veel meer spullen dat onze opa's en oma's en elke volgende generatie heeft nog meer. De Amerikaanse Annie Leonard, voorvechtster van duurzaamheid en critica van consumentisme, deed jarenlang onderzoek naar de marktmechanismen die ons aanzetten tot het steeds maar kopen van meer spullen. Ze maakte er een geanimeerde documentaire over, The Story of Stuff, die als rode draad fungeert. Portretten van drie mensen die zich elk op hun eigen wijze inzetten voor het indammen van de toenemende afvalstroom: Martine Postma. Deze Amsterdamse heeft een initiatief opgestart genaamd Repair Café, Hans Markowski. Directeur van Stichting KICI Kledinginzameling en Elizabeth Olsen. De Newyorkse ontwerpster ontwierp veganistische schoenen, onder het merk OlsenHaus.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!