Programma gemist?

KRO Blootgewoon gemist?

26-08-2010 21:30

KRO Blootgewoon - De studentes en fietsende vaders

Serie reportages waarin verschillende groepen mensen uit de kleren gaan voor een door hen gekozen persoonlijk goed doel. Afl.: De studentes en fietsende vaders. -De studentes. Deze groep zet zich in voor het Helen Dowling Instituut, dat psychosociale begeleiding geeft aan honderden mensen met kanker en hun naasten. Zowel individueel als in groepen. De psychosociale begeleiding kan zowel patiënten als hun naasten helpen de nieuwe levenssituatie aan te passen. De begeleiding komt nooit in de plaats van de medische behandeling, maar is gericht op de emotionele, psychologische en relationele gevolgen van de ziekte. Sanne kreeg acute leukemie op haar achttiende. Het begon ermee dat ze zich niet zo lekker voelde en ze had enorm ontstoken tandvlees, zo erg dat ze haar tanden op een gegeven moment niet meer kon zien. Haar bloedwaardes zijn gemeten en eigenlijk was vrij snel duidelijk dat ze acute leukemie had. Het was zo onwerkelijk, ik was net klaar met mijn middelbare school, op kamers in Utrecht, een nieuwe studie en dan word je zo uit dat leven getrokken. Samen met haar vriendinnen en moeder gaat Sanne zich inzetten voor het Helen Dowling Instituut. Voor iedereen was het een moeilijke periode. Vriendin Sascha: Als ik op bezoek was, praatte we niet echt over het ziek zijn. Ik had meer willen doen voor Sanne. Het HDI had daar zeker bij kunnenhelpen, al was het één gesprek, een telefoontje of een folder was misschien al genoeg geweest. Je kunt het ook niet in je eentje allemaal verwerken. Daarom is het goed dat er zoiets als het HDI bestaat. -De fietsende vaders. Deze vaders, waarvan een collega een zoon met Duchenne heeft, gaan poseren voor de stichting Duchenne Heroes. Duchenne is een ernstige en erfelijke spierziekte, die vrijwel alleen bij jongens voorkomt. Duchenne Heroes zet zich in voor deze ziekte. In ons land hebben ongeveer achthonderd jongens deze ziekte. De ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes heeft de levensverwachting van de patiënten doen toenemen tot 30 jaar, maar zelfs nu sterven er patiënten voor hun twintigste jaar. Op dit moment is Duchenne nog niet te genezen of te voorkomen. Presentatie: Anita Witzier.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

KRO Blootgewoon gemist

De KRO biedt de kans jouw goede doel onder de aandacht te brengen op de best bekeken zender van Nederland. Endaarvoor wil je best met een groep collega's of vrienden naakt op de foto, toch?

Uitzending gemist van KRO Blootgewoon? Hier kun je alle uitzendingen van KRO Blootgewoon kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!