Programma gemist?

Liefde gaat door de maag gemist?

29-08-2010 16:10

Liefde gaat door de maag - Droomrecepten: Zwartzuur van kip en koolpreu

Zoektocht naar de betekenis van het spreekwoord Liefde gaat door de maag. Acht mannen en vrouwen bereiden voor de camera een gerecht dat onlosmakelijk verbonden is met herinneringen aan een dierbaar persoon. Afl.: Droomrecepten: Zwartzuur van kip en koolpreu. Lili van Aarem-Drijver (1912) en Tjits Schreuder-Van der Meulen (1930) kennen elkaar uit het Jappenkamp, waar ze allebei op 27 december 1942 terechtkwamen. Lily was toen 30 en had drie kleine kinderen. Tjits kwam op twaalfjarige leeftijd met haar moeder en twee jongere broertjes in het kamp. Hun leefruimte bestond uit een brits van 46 centimeter per persoon. Verlichting was er niet en als het donker was, begonnen de vrouwen recepten te bedenken en aan elkaar te vertellen. Het bracht vergetelheid en gaf hen het gevoel alsof ze de gerechten proefden. Terwijl beide dames, inmiddels op leeftijd, het zwartzuur en de koolpreu bereiden, komen de herinneringen aan de verschrikkingen van het kamp naar boven.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Liefde gaat door de maag gemist

Uitzending gemist van Liefde gaat door de maag? Hier kun je alle uitzendingen van Liefde gaat door de maag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!