Programma gemist?

KRO Blootgewoon gemist?

02-09-2010 21:30

KRO Blootgewoon - De verpleegkundigen en de roeiers

Serie reportages waarin verschillende groepen mensen uit de kleren gaan voor een door hen gekozen persoonlijk goed doel. Afl.: De verpleegkundigen en de roeiers. -De verpleegkundigen. De verpleegkundigen van een nierdyaliseafdeling gaan zich ook buiten het werk inzetten voor mensen met een nierziekte door naakt te poseren voor de Nierstichting. De Nierstichting zet zich in voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten. Daarom zetten ze alles op alles om te bereiken dat een nierziekte eerder wordt opgespoord en behandeld. Vroegtijdige en adequate behandeling kan het ziekteproces afremmen, zodat dialyse kan worden uitgesteld of zelfs voorkomen. Deze verpleegkundigen worden in hun dagelijks werk elke dag geconfronteerd met de gevolgen van dialysebehandeling. Zowel de fysieke ongemakken en complicaties als het sociaal-emotioneel aspect is enorm. 'Buiten ons gewone werk willen we eigenlijk nog wel meer doen voor onze patiënten. Voor ons als verpleging is het heel normaal dat mensen zich letterlijk bloot geven aan ons, we blikken of blozen daar niet bij. Ik vind het wel mooi dat wij ons nu een keer blootgeven voor hen, dat is best wel een drempel. Voor ons is bloot helemaal niet zo gewoon. Vooral de verhalen van jongere mensen grijpen aan. Je ziet ze hier binnenkomen als ze nog best wat energie hebben, maar jaren van dialyse put hen uit en als er dan geen nier komt, of die wordt afgestoten, dan zijn ze op een gegeven moment nog maar een schaduw van zichzelf. Dan is het eigenlijk vreselijk om aan de zijlijn te moeten staan. Je krijgt als personeel toch een band met hen en dat hakt er soms wel in.' -De roeiers. De jongens van het roeiteam gaan bloot voor de Stichting Contusio Cerebri Fonds. (Verkeers)slachtoffers met een hersenkneuzing moeten snel de juiste behandeling krijgen en daarvoor naar de geijkte kanalen gestuurd worden. De Stichting Contusio Cerebri Fonds richt zich op de acute fase (de eerste achtenveertig uur) na het ontstaan van het letsel. Presentatie: Anita Witzier.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

KRO Blootgewoon gemist

De KRO biedt de kans jouw goede doel onder de aandacht te brengen op de best bekeken zender van Nederland. Endaarvoor wil je best met een groep collega's of vrienden naakt op de foto, toch?

Uitzending gemist van KRO Blootgewoon? Hier kun je alle uitzendingen van KRO Blootgewoon kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!