Programma gemist?

NOS Prinsjesdag gemist?

21-09-2010 12:35

NOS Prinsjesdag - Aflevering 4

Liveverslag. De politieke toekomst in Nederland is op dit moment nog hoogst onzeker. De kleur en samenstelling van een nieuw kabinet laat vooralsnog op zich wachten, en zo ook de bijbehorende namen van de nieuwe bewindslieden. Wel is zeker dat er, ondanks de politieke situatie, ook dit jaar weer 'gewoon' een Prinsjesdag is. Vanaf ongeveer 12.30 een vooruitblik op de gebeurtenissen van de middag. Vanaf ongeveer 12.50 uur een verslag van de rijtoer naar de Ridderzaal, waar koningin Beatrix rond 13.10 uur de troonrede voorleest. Rond 13.55 uur vertrekt het gezelschap richting Paleis Noordeinde, waar rond 14.15 uur de traditionele balkonscène plaatsvindt. Er worden reacties verzameld op de Troonrede bij politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die in Den Haag aanwezig zijn. Om 15.00 uur overhandigt demissionair minister Jan-Kees de Jager van Financiën de miljoenennota aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Thom de Graaf, D66-prominent en burgemeester van Nijmegen, is in het eerste deel van de uitzending te gast bij Astrid Kersseboom om te spreken over de invloed van de Koningin op de huidige formatie. Vlak voor het begin van de rijtoer, omstreeks kwart voor één, volgt een bijzondere reportage over de Gouden Koets. NOS-verslaggever Etienne Glebbeek ging deze week met Thijs van Leeuwen, auteur van het boek De Gouden Koets, van Amsterdams geschenk tot nationaal symbool, langs in het Koninklijk Staldepartement en onderwierp de goudkleurige galaberline aan een inspectie. Na het aanbieden van de Miljoenennota blikken Ferry Mingelen en Dominque van der Heyde met in Den Haag aanwezige politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties onder meer terug op de troonrede en de kort daarvoor gepresenteerde Miljoenennota. Presentatie: Ferry Mingelen, Dominique van der Heyde, Astrid Kersseboom.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS Prinsjesdag gemist

Rechtstreeks verslag vanuit Den Haag waarin het eerste halfuur een vooruitblik op de gebeurtenissen van die middag; metom 12.50 uur de rijtoer vanuit Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal; om 13.10 uur de Troonrede voorgelezen doorKoningin Beatrix en de terugtocht naar Paleis Noordeinde; rond 14.10 uur de traditionele balkonscène. Aansluitend volgteen persconferentie door premier Balkenende; om 14.55 uur volgt een korte schakeling naar de vergaderzaal van de TweedeKamer, waar minister Zalm van Financiën zijn begroting voor het jaar 2007 aan de voorzitter van de Tweede Kamer zalaanbieden; rond 15.10 uur geeft minister Zalm een toelichting op de miljoenennota; vanaf 15.25 uur geven GroenLinks,LPF, ChristenUnie, SGP en D66 een reactie op de Troonrede. Presentatie: Maartje van Weegen en Ferry Mingelen.

Uitzending gemist van NOS Prinsjesdag? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Prinsjesdag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!