Programma gemist?

NOS Prinsjesdag gemist?

15-09-2009 12:30

NOS Prinsjesdag - Aflevering 3

Liveverslag van de derde dinsdag in september vanuit het Tweede Kamergebouw in Den Haag. In het eerste half uur is er onder meer een vooruitblik op de gebeurtenissen van die middag. Met schakelingen naar het Beukenplein in Amsterdam en een bouwplaats ergens in het land (de bouw is één van de sectoren die de gevolgen van de crisis in alle hevigheid voelt). Vanaf die locaties reageren aanwezigen op de plannen voor 2010. Vanaf 12.50 uur verslaat Astrid Kersseboom de rijtoer naar de Ridderzaal, waar koningin Beatrix de Troonrede vanaf 13.10 uur zal voorlezen. Rond 13.55 uur vertrekt het gezelschap weer richting Paleis Noordeinde waar rond 14.15 uur de traditionele balkonscène plaatsvindt. Hierna volgen toelichtingen en reacties op de Troonrede van ministers, volksvertegenwoordigers en maatschappelijke organisaties. Ook wordt er opnieuw geschakeld naar de verschillende locaties in het land voor reacties. Om 15.00 uur biedt minister Bos van Financiën het alom bekende koffertje met de Miljoenennota aan. Aansluitend komen verschillende bewindslieden aan het woord om toelichting te geven op de plannen. Daaronder zeker ook minister-president Balkenende en minister Bos van Financiën. Nieuw dit jaar is de afsluiting van de tv-uitzending met een slotdebat. Onder leiding van Ferry Mingelen debatteren de fractievoorzitters van PvdA, CDA, CU, VVD, SP en PVV over de plannen van het kabinet. Thema's die zeker aan de orde komen zijn de crisismaatregelen en de verhoging van de pensioenleeftijd. Presentatie: Astrid Kersseboom, Joost Karhof, Ferry Mingelen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS Prinsjesdag gemist

Rechtstreeks verslag vanuit Den Haag waarin het eerste halfuur een vooruitblik op de gebeurtenissen van die middag; metom 12.50 uur de rijtoer vanuit Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal; om 13.10 uur de Troonrede voorgelezen doorKoningin Beatrix en de terugtocht naar Paleis Noordeinde; rond 14.10 uur de traditionele balkonscène. Aansluitend volgteen persconferentie door premier Balkenende; om 14.55 uur volgt een korte schakeling naar de vergaderzaal van de TweedeKamer, waar minister Zalm van Financiën zijn begroting voor het jaar 2007 aan de voorzitter van de Tweede Kamer zalaanbieden; rond 15.10 uur geeft minister Zalm een toelichting op de miljoenennota; vanaf 15.25 uur geven GroenLinks,LPF, ChristenUnie, SGP en D66 een reactie op de Troonrede. Presentatie: Maartje van Weegen en Ferry Mingelen.

Uitzending gemist van NOS Prinsjesdag? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Prinsjesdag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!