Programma gemist?

De nachtmerrie van Ina Post gemist?

14-11-2010 23:40

De nachtmerrie van Ina Post - Aflevering 3

De Nationale ombudsman, voormalig rechter en hoogleraar Alex Brenninkmeijer, staat pal voor de rechten van de burger. Die kan bij hem klagen als hij door de overheid onheus, of helemaal niet, wordt behandeld. Of als hij de weg is kwijtgeraakt in de steeds ingewikkelder wordende nationale bureaucratie. Jeugdzorg, het optreden van de politie bij strandrellen, maar ook allerhande uitkeringsproblematiek worden door hem en zijn instituut onderzocht en becommentarieerd middels rapporten. Léésbare rapporten, liefst met een positieve toon, want Brenninkmeijer heeft een hekel aan onbegrijpelijke taal en dikdoenerij. Hij vindt ook dat de regering zich te veel opwindt over incidenten. De overheid moet juist dé-escaleren. De tweede Kamer vond hem de laatste tijd vaak te brutaal en tikte hem regelmatig op de vingers. Maar Brenninkmeijers adviezen worden vrijwel altijd overgenomen. Binnen het instituut de Nationale ombudsman bracht hij een kentering teweeg. In plaats van het volgen van een juridisch protocol probeert hij een gesprek tussen klager en instantie te organiseren. Daarmee kan een langslepend probleem soms verrassend snel worden opgelost. Bellen, bellen, bellen! is Brenninkmeijers advies aan de overheid. Dorothée Forma laat het reilen en zeilen van het Instituut zien en bezoekt Brenninkmeijer in zijn vakantiehuis in de Franse Alpen. Daar schrijft hij veel van zijn rapporten en denkt hij na over de stand van zaken in de Nederlandse samenleving. In 2011 loopt zijn termijn af. Wat dan?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De nachtmerrie van Ina Post gemist

Reconstructie van Kees Vlaanderen. Met: Huub Stapel, Leopold Witte e.a. Reconstructie van een bekentenis. Hetwaargebeurde verhaal van een jonge vrouw die op maandag 8 september 1986 van haar bed wordt gelicht. Ze is verdachtevan de wurgmoord op de bejaarde mevrouw Kolstee. Bleu en onzeker lijkt de bejaardenverzorgster een gemakkelijke prooivoor haar ondervragers. Maar hoe ze ook aan haar duwen en trekken, Ina Post breekt niet. Totdat de leider van hetonderzoek, de ambitieuze Co van Wonderen, zelf de arena binnenstapt en het over een heel andere boeg gooit. Hoe kon InaPost een moord bekennen die ze niet gepleegd had?

Uitzending gemist van De nachtmerrie van Ina Post? Hier kun je alle uitzendingen van De nachtmerrie van Ina Post kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!