Programma gemist?

Echt gebeurd gemist?

27-11-2010 13:00

Echt gebeurd - Aflevering 31

Jeugddocumentaires. Het programma bestaat uit zes jeugddocumentaires gemaakt door verschillende omroepen. In het programma rijdt Bart Meijer tussen de docu's met zijn bus kriskras door Nederland. Hij gaat op bezoek bij de hoofdrolspelers, makers en interessante mensen die iets meer over de thema's uit de docu's kunnen vertellen. -Zusjes (NCRV). Debbies jongere zusje Tamara heeft ADHD en ODD en is zowel hyperdruk als erg snel moe en boos. We volgen hen terwijl ze samen spelen en Tamara het volgende moment een deur intrapt. Debbie blijft er kalm onder. Ze ligt in heldere bewoordingen uit hoe Tamara's ziekte werkt en hoe zij daarmee omgaat. -Ik voel ik voel wat jij niet voelt (NTR). Jasmijn is zeven en kan heel gelukkig worden door bomen te knuffelen of door met dieren te praten. Alles wat zij aanraakt lijkt te veranderen in levende, voelende wezens. Robert is tien en is het liefst de hele dag in de natuur. Hij klimt hoog in de bomen en kan daar de niet altijd even makkelijke dagelijkse realiteit ontvluchten. Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt... gaat over kinderen die hun omgeving anders ervaren dan de meeste van ons, die tegen de stroom in hun eigen weg gaan en de wereld steeds met nieuwe ogen durven te zien. -Ik ben echt niet bang! (VPRO). Mack 'De Racekabouter' Bouwense is een gedreven, bijdehante en soms brutale kleine jongen van negen jaar oud. Hij leeft met zijn kwetsbare gespiegelde hart op 'geleende' tijd en gaat daarom twee keer zo hard. Op de motorcrossbaan staat hij onder prestatiedruk, terwijl de dood over zijn schouders loert. Toen Mack werd geboren dachten de doktoren dat hij slechts enkele dagen te leven had. Wonderbaarlijk genoeg hadden zij ongelijk. De motorcross wedstrijden waar Mack aan mee doet zijn niet geheel ongevaarlijk. Voor elk wedstrijdseizoen moet hij medisch worden getest en er staat altijd een medische post klaar. 'Er zijn ook wel eens kinderen dood gegaan heb ik gehoord, maar ik ben echt niet bang', vertelt Mack opstandig terwijl hij, ter voorbereiding van de race een teug lucht binnenhaalt via zijn astma-inhaler met teddyberenprint. Presentatie: Bart Meijer.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Echt gebeurd gemist

Hoe is het als je beste vriend is omgekomen bij de vliegramp in Tripoli vorig jaar? De negenjarige Joep zoekt in de documentaire 'Zonder Stijn' het antwoord. Het is je neef, je klasgenoot, je beste vriend en ook nog eens de stervoetballer van het elftal waarmee je juist dit jaar kampioen zou worden. En dan is hij er plotseling niet meer. Demi is geboren met een open ruggetje, de artsen denken dat ze nooit goed zal kunnen leren en sporten maar ondanks haar handicap heeft ze een grote droom: meedoen met haar pony Luca aan de Paralympics in 2016.

Uitzending gemist van Echt gebeurd? Hier kun je alle uitzendingen van Echt gebeurd kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 32
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!