Programma gemist?

Echt gebeurd gemist?

28-11-2010 13:00

Echt gebeurd - Aflevering 32

Jeugddocumentaires. Het programma bestaat uit zes jeugddocumentaires gemaakt door verschillende omroepen. In het programma rijdt Bart Meijer tussen de docu's met zijn bus kriskras door Nederland. Hij gaat op bezoek bij de hoofdrolspelers, makers en interessante mensen die iets meer over de thema's uit de docu's kunnen vertellen. -2 Broers (KRO). 2 Broers vertelt het verhaal van een speciale band tussen twee broers. Rino is elf jaar oud en vind het heerlijk om in het water te zijn. Hij doet dan ook mee aan een zwemwedstrijd. Zijn broer Nik is negen en zit in een rolstoel. Hij zal nooit meer kunnen lopen. Voor het eerst gaat Nik zijn broer toejuichen in het zwembad. Dit kon eigenlijk nooit, omdat het in de hal van het zwembad te warm is voor Nik. Deze vastberadenheid is kenmerkend voor de speciale band die de twee broers hebben: 'Rino doet veel voor mij. Hij helpt mij altijd en hij klaagt nooit.' Ze vinden het heerlijk om samen buiten te zijn en bedenken constant verschillende manieren om samen te kunnen spelen. 2 Broers is een film over twee jongens die ontzettend veel van elkaar houden. -Op eigen benen (BOS). Het verhaal van de veertienjarige Sem en zijn twee vrienden Berend en Max. De jongens hebben besloten om deze zomervakantie voor het eerst zonder ouders op reis te gaan. Met een klein motorbootje trekken ze de wijde wereld in. Het wordt een reis waarin hun vriendschap op de proef wordt gesteld. Ze moeten tegenslagen overwinnen en leren dat vrijheid ook verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Voor het eerst moeten ze zelf keuzes maken en lang niet altijd zijn de jongens het daarbij met elkaar eens. Sem probeert als leider van de groep iedereen bij elkaar te houden, maar draagt zelf een geheim met zich mee die de reis danig zal veranderen. -David de ster (JO). David (12 jaar) is een hoogvlieger. Hij is ambitieus, geestig en Joods. 'Nou ja, bijna dan...' David heeft namelijk één probleem: zijn vader is Joods maar zijn moeder niet en dan ben je volgende de Joodse wet niet Joods. David wil Joods worden om er echt bij te horen. Waarom eigenlijk? Wat maakt het zo bijzonder om Joods te zijn? Wat betekent het om tot het Joodse volk te behoren? David de Ster is een komische en volwassen jeugddocumentaire waarin grote thema's als geloof, identiteit en antisemitisme aan de orde gesteld worden. Presentatie: Bart Meijer.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Echt gebeurd gemist

Hoe is het als je beste vriend is omgekomen bij de vliegramp in Tripoli vorig jaar? De negenjarige Joep zoekt in de documentaire 'Zonder Stijn' het antwoord. Het is je neef, je klasgenoot, je beste vriend en ook nog eens de stervoetballer van het elftal waarmee je juist dit jaar kampioen zou worden. En dan is hij er plotseling niet meer. Demi is geboren met een open ruggetje, de artsen denken dat ze nooit goed zal kunnen leren en sporten maar ondanks haar handicap heeft ze een grote droom: meedoen met haar pony Luca aan de Paralympics in 2016.

Uitzending gemist van Echt gebeurd? Hier kun je alle uitzendingen van Echt gebeurd kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 32
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!