Programma gemist?

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

26-12-2010 21:15

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van journalisten neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze zes mannen en vrouwen stellen hun creativiteit en kennis op de proef. Nieuw element van de quiz is dat de kijkers thuis via internet kunnen meespelen en hun wetenschapskennis kunnen testen. De drie wetenschappers die de eer van de academische wereld moeten gaan verdedigen zijn wiskundige Remco van der Hofstad, astronoom Marijke Haverkorn en hoogleraar sensorsystemen Albert van den Berg, tevens winnaar van de grootste wetenschappelijk prijs Nederland: de Spinozapremie. Drie journalisten, die het wetenschappelijke team uitdagen zijn Harmke Pijpers, onder anderen presentatrice bij BNR Nieuwsradio, Harm Ede Botje van Vrij Nederland en Hassnae Bouazza. Zij schrijft onder meer voor NRC en de Volkskrant. De jury bestaat uit Marten Scheffer (Spinozalaureaat én winnaar NWQ 2009) en Salomon Kroonenberg (wetenschapper, columnist én winnaar NWQ 1999). Er is een gastoptreden van illusioniste Sittah en muziek van de band The Beatbusters. Dit jaar kunnen kijkers voor het eerst ook thuis meegespelen met de quiz. Met de laptop op schoot kunnen zij spelen tegen de rest van Nederland. Naast de eeuwige roem als dé winnaar van de allereerste Online Nationale Wetenschapsquiz, maken ze ook kans op een uniek decorstuk uit één van de quizvragen. Via de VPRO-site kunnen kijkers zich aanmelden om de quiz mee te spelen. Hier kunnen deelnemers ook vast vragen van voorgaande jaren oefenen. Presentatie: Lottie Hellingman, Rob van Hattum.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!