Programma gemist?

Aanpakkers in de zorg gemist?

02-01-2011 16:05

Aanpakkers in de zorg - Fokje Agricola

Documentaireserie van Ko van Reenen, Frank van Osch. De zorg in Nederland is een miljoenenindustrie geworden. Maar targets, omzet en minutenregistratie staan mijlenver af van de werkelijke essentie van de zorg, de mensen waar het om gaat. Filmmakers Ko van Reenen en Frank van Osch gaan op zoek naar hart en ziel in de zorg. Vier portretten van idealistische en eigenwijze pioniers die, tegen de heersende stroming van schaalvergroting in, voor zichzelf begonnen in de zorg. Alcoholisten, psychiatrische patiënten, jongeren met ernstige gedragsproblemen, ze hebben mensen van allerlei pluimage en culturele achtergrond onder hun hoede. Hun aanpak is meestal simpel en recht uit het hart. Zoals een van de aanpakkers het verwoordt: 'Mijn methode is die van de impuls en de chaos'. Een kijkje in de wereld van vier mini-zorginstellingen en de kleurrijke clientèle. Afl.: Fokje Agricola. Bij Scharsterbrug in het zuiden van Friesland staat Westersypen, een verbouwde stolpboerderij van de familie Agricola. Drie jaar geleden begon de familie, onder aanvoering van Fokje, hier een woonvoorziening voor tien dementerenden. Hun leeftijd varieert van 62 tot 103 jaar oud. Fokje heeft de eigenschappen die nodig zijn om zo'n voorziening van de grond te krijgen: zorgzaamheid, geduld en vasthoudendheid. Zij windt zich op over de reguliere zorg, waar managers niet meewerken, maar wel fors op het budget drukken. Terwijl de mensen waar het om gaat soms tot 4 uur 's middags in hun bed moeten blijven liggen door tijdgebrek. Ook de overheid gaat niet vrijuit. Ze zag het misgaan in de instelling waar haar moeder zat. Het was voor Fokje, haar twee dochters en haar man de druppel om het ánders te doen, om het zélf te gaan aanpakken. Nu is Fokje's moeder Beppe één van de tien bewoners van Westersypen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Aanpakkers in de zorg gemist

Aanpakkers in de zorg

Uitzending gemist van Aanpakkers in de zorg? Hier kun je alle uitzendingen van Aanpakkers in de zorg kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!