Programma gemist?

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist?

15-01-2011 12:00

Al-Halqa: In the storyteller's circle - Aflevering 1

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hij van kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir de kneepjes van een uitstervend vak. In de Halqa, de kring van de verhalenverteller, oefent de zoon zijn vaardigheden en geeft de vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, die zijn naam ontleent aan een verhaal dat Abderahim op de dag van zijn geboorte vertelde, er klaar voor is, trekt hij samen met zijn vader naar Fez, de intellectuele hoofdstad van Marokko, voor de ultieme test op het grote stadsplein. De camera volgt de twee op hun reis, die doorspekt is met verhalen over geesten, koningen, schoonmakers en dieren, en registreert de bijzondere band tussen vader en zoon, die het zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn eigen stijl vinden voor een nieuwe generatie luisteraars. Die willen niet alleen maar verhalen uit vervlogen tijden, maar ook informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens zijn het niet alleen de Halaiqi die de traditie van de volkse overleveringen in stand willen houden. De door Zoheir bewonderde steracteur Mohamed Hassan El Joundi vertelt waarom hij in zijn studio vertellingen uit vervlogen tijden opneemt: verhalen voeden op en leren mensen om ambities en dromen te hebben.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hijvan kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir dekneepjes van een uitstervend vak. In de Halqa, de kring van de verhalenverteller, oefent de zoon zijn vaardigheden engeeft de vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, die zijn naam ontleent aan een verhaal dat Abderahim op de dag vanzijn geboorte vertelde, er klaar voor is, trekt hij samen met zijn vader naar Fez, de intellectuele hoofdstad vanMarokko, voor de ultieme test op het grote stadsplein. De camera volgt de twee op hun reis, die doorspekt is metverhalen over geesten, koningen, schoonmakers en dieren, en registreert de bijzondere band tussen vader en zoon, diehet zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn eigen stijl vinden voor een nieuwe generatie luisteraars.Die willen niet alleen maar verhalen uit vervlogen tijden, maar ook informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens zijnhet niet alleen de Halaiqi die de traditie van de volkse overleveringen in stand willen houden. De door Zoheirbewonderde steracteur Mohamed Hassan El Joundi vertelt waarom hij in zijn studio vertellingen uit vervlogen tijdenopneemt: verhalen voeden op en leren mensen om ambities en dromen te hebben.

Uitzending gemist van Al-Halqa: In the storyteller's circle? Hier kun je alle uitzendingen van Al-Halqa: In the storyteller's circle kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!