Programma gemist?

De Rechtbank gemist?

25-01-2011 22:30

De Rechtbank - Aflevering 6

Alle misère kent één lichtpuntje: de ontvoering heeft er wel voor gezorgd dat zijn vriendin nog even samen kon zijn met zijn inmiddels overleden moeder. In hoeverre zal strafrechter Jan Krol deze ontvoering als heldhaftige daad door de vingers zien? Of wordt Marco keihard afgerekend op een strafbaar feit? Ouders Joke en Erwin komen vandaag naar de rechtbank om van rechter Bart van Meegen te horen of de maatregelen ondertoezichtstelling + uithuisplaatsing weer verlengd zullen worden. Vader is verstandelijk beperkt en de ouders wonen in een beschermde woongroep. De kinderen zijn uit huis geplaatst omdat ze ernstig vervuild en verwaarloosd zijn. Met de meisjes gaat het inmiddels goed nu ze in een instelling verblijven. De ouders geven voorafgaand aan de zitting al aan dat `de rechter toch wel niet naar ze zal luisteren...¿. Advocaat Dorrit Schröder ziet zelf ook in hoe zorgelijk de situatie is... In zaal I is de wekelijkse rolzitting aan de gang. Mensen die hier verschijnen zijn gedagvaard door een deurwaarder omdat ze rekeningen niet hebben betaald. Het bonte en onwennige gezelschap krijgt tekst en uitleg over hoe de procedure tegen hun van start gaat. De dagelijkse krantenkoppen krijgen een gezicht in de achtdelige documentaireserie De Rechtbank. De programmamakers zijn exclusief toegelaten achter de schermen bij de Utrechtse Rechtbank. De tien rechters die zich voor deze serie lieten volgen, praten openhartig over hun vak. We zien ze aan het werk bij de zittingen, maar voelen ook de dilemma's die ten grondslag liggen aan het vonnis. De hoofdrol is voor de rechtbank, maar ook de advocaat en de mensen die voor de rechters moeten verschijnen worden gevolgd.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Rechtbank gemist

De 8-delige documentaireserie 'De Rechtbank' speelt zich af in en om de rechtzaal. De programmamakers zijn exclusieftoegelaten achter de schermen bij de Utrechtse rechtbank. De elf rechters die zich voor deze serie laten volgen, pratenopenhartig over hun vak.

Uitzending gemist van De Rechtbank? Hier kun je alle uitzendingen van De Rechtbank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!