Programma gemist?

NOS De koningin in Duitsland gemist?

15-04-2011 19:25

NOS De koningin in Duitsland - Aflevering 1

Verslag. Koningin Beatrix verblijft van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 april op uitnodiging van president Christian Wulff in buurland Duitsland. Tijdens dit bezoek wordt koningin Beatrix vergezeld door prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Precies twintig jaar geleden, op 25 april 1991, was koningin Beatrix het eerste buitenlandse staatshoofd dat een officieel bezoek bracht aan het herenigde Duitsland en begin jaren tachtig was het één van de eerste landen, waaraan koningin Beatrix een staatsbezoek bracht. Het thema van het staatsbezoek is het nieuwe Duitsland; welke ontwikkelingen heeft het land doorgemaakt sinds de hereniging in 1990? Ook staat het bezoek in het teken van de economische relatie tussen beide landen. Die onderwerpen bespreekt Astrid Kersseboom in de uitzending met Wouter Meijer, correspondent van de NOS in Duitsland. Ook praten ze over de grote Duitse belangstelling voor het Nederlandse koningshuis. -Op de eerste dag heeft de koningin in Berlijn een ontmoeting met de Bondspresident Christian Wulff en Bondskanselier Angela Merkel. De koningin legt een krans bij het monument voor slachtoffers van oorlog en geweld, de Neue Wache. Verder brengt zij een bezoek aan een Nederlands-Duitse Conferentie, waarin Nederlandse en Duitse jongeren twee dagen met elkaar en met parlementariërs discussiëren over politieke participatie door jongeren. -De tweede dag in Berlijn staat in het teken van de ontwikkelingen in Duitsland na de eenwording. 's Avonds biedt het koninklijk gezelschap in de Berliner Philharmonie een concert aan van het Koninklijk Concertgebouworkest, onder leiding van Mariss Jansons. Violiste Janine Jansen treedt op als soliste. -Donderdag 14 april is het koninklijk gezelschap te gast in Dresden, waar onder meer een stadswandeling op het programma staat. Ook bezoeken de Oranjes het seminar 'Innovatie voor schone energie'. Prins Willem-Alexander houdt hier een toespraak. De dag in Dresden wordt afgerond met een bezoek aan dansacademie Palucca. De 'Palucca Hochschule für Tanz' staat model voor het thema van het staatsbezoek: het nieuwe Duitsland. -De vierde en laatste dag wordt de deelstaat Noordrijn-Westfalen aangedaan. Hier bezoekt de koningin het Ruhrmuseum en het voormalig mijnencomplex Zeche Zollverein, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het staatsbezoek wordt afgesloten met een bezoek aan het Eurode Business Center, op de Nederlands-Duitse grens tussen Herzogenrath en Kerkrade. Presentatie: Astrid Kersseboom.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS De koningin in Duitsland gemist

Verslag. Koningin Beatrix verblijft van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 april op uitnodiging van president ChristianWulff in buurland Duitsland. Tijdens dit bezoek wordt koningin Beatrix vergezeld door prins Willem-Alexander en prinsesMáxima. Precies twintig jaar geleden, op 25 april 1991, was koningin Beatrix het eerste buitenlandse staatshoofd dateen officieel bezoek bracht aan het herenigde Duitsland en begin jaren tachtig was het één van de eerste landen,waaraan koningin Beatrix een staatsbezoek bracht. Presentatie: Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS De koningin in Duitsland? Hier kun je alle uitzendingen van NOS De koningin in Duitsland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!